Velikonoce v Beskydech nabídnou pestrou škálu zážitků

Velikonoce v Beskydech nabídnou pestrou škálu zážitků

Publikováno: St, 17.04.2019

Že budou letos velikonoce v Beskydech opravdu pestré se snadno přesvědčíte v tomto článku. Přinášíme výčet zajímavých akcí a aktivit, které můžete během dnů volna navštívit.

Velikonoční jarmark v Novém Jičíně začíná již od středy 17. dubna. Končí Velkým pátkem a kromě prodeje velikonočního zboží, dekorací a potravin je jeho součástí bohatý kulturní program.

Velikonoční městečko jako malované najdete ve Frýdku-Místku na náměstí Svobody. Svůj program s hudebními vystoupeními, dílnami a trhy zahájí ve čtvrtek 18. dubna v 15:00.  

Pokud se vydáte do Štramberka, máte na výběr hned několik možností.

Na Velký pátek (19. 4. 2019) od 14:00 na Náměstí začínají Štramberské pikanterie. Komentovaná prohlídka vás seznámí s místním koloritem a tradicemi, navštívíte dominantu města s vyhlídkou, a v závěru nahlédnete pod pokličku do výroby Štramberských uší.

Pro poznávání místních přírodních krás jsou ideálním místem také bývalé vápencové lomy. Poblíž Horní Kamenárky se v sobotu 20. dubna od 13:00 koná pro děti Pohádkový les. Malé účastníky v něm čeká plnění úkolů, zábava a odměny. Sluneční stezkou se pak dále můžete vydat až na vrchol Bílé hory. Šroubovitá Rozhledna Bílá hora se návštěvníkům během velikonočních svátků mimořádně otevře.

Na velikonoční zvyky a tradice lákají také Hukvaldy. Zažít můžete Velikonoce na hradě a to v neděli 21. dubna 2019 od 10:00 do 15:00.

Pokud zamíříte na Frenštátsko a Rožnovsko, ani tam o svátcích nebudete mít čas zahálet.  

Velikonoční Pustevny v termínu 19.-22. dubna nabídnou jarní gastronomii, děti se zapojí do hledání vajíček se Zajdou a pohodový program pro malé návštěvníky má připravený také stezka Valaška. Děti čeká zdobení vajíček, maskot a nově otevřená trampolínová část.

V Rožnově pod Radhoštěm již tradičně přivítají svátky jara v duchu tradic a veselí v Dřevěném městečku. Program s folklorem, ukázkou řemesel a jarmarkem začíná sobotou 20. dubna od 9:00.