Ondřejník masiv

Oslavte sto let republiky lahodným mokem z Beskyd

Oslavte sto let republiky lahodným mokem z Beskyd

Publikováno: Čt, 25.10.2018

Velkou oslavu výročí hlásí město Kopřivnice, jenž nabídne od pátku 26. 10. do neděle 28. 10. pestrý program určený všem věkovým generacím. Můžete si vyzkoušet v tančírně taneční kroky první republiky, absolvovat hudební prvorepublikové revue, shlédnout retro promítání, nebo se stát součástí velkého průvodu městem, při němž budou odhaleny dvě nové pamětní desky, vysadí se památeční stromy a připomenou vzpomínky z dob minulých.

V sobotu 27. 10. od 14:00 vyvrcholí oslavy sto let republiky i v nedalekých Hukvaldech. Hudební doprovod, trubači, vystoupení dětí, sazení pamětních lip, slavnostní projevy a pietní položení věnců bude zakončeno ohňostrojem a zapálením Masarykovy vatry.

Pokud zavítáte do malebné vesničky Kunčice pod Ondřejníkem, nenechte si ujít návštěvu místního minipivovaru. Najdete ho hned u železniční stanice a při posezení u zdejšího piva a lahodných pokrmů vám nabídne i příjemný bonus - krásný výhled na Ondřejník. Pivovar se mimo jiné pyšní i oceněním Nejlahodnější pivo 2017 turistické oblasti Beskydy-Valašsko. Pivovar Ogar si pro vás k oslavám výročí sto let od vzniku republiky připravil jedinečnou várku chmelového moku věnovanou přímo prezidentu Masarykovi. Jedná se o polotmavý speciál, který je uvařen výhradně z českých sladů a chmelů. Piva se uvařilo limitovaných 1000 l, ze kterých bylo naplněno 500 l do PET lahví a 500 do sudů. Na čepu ho od pátku 26. 10. můžete okusit jak ve zdejší Pivovarské hospůdce, tak v partnerských zařízeních, které svým pivem pivovar Ogar zásobuje.