Historické perly pod Beskydami zvou do svých sídel

Historické perly pod Beskydami zvou do svých sídel Historické perly pod Beskydami zvou do svých sídel Historické perly pod Beskydami zvou do svých sídel Historické perly pod Beskydami zvou do svých sídel

Publikováno: Pá, 27.08.2021

Historické perly pod Beskydami okouzlí nejen architekturou. Výlety do těchto míst mohou být příležitostí poznání dnes, zítra i další dny v nadcházejícím barevném babím létě.

 

  • Vydat se do pravěku a seznámít se s jantarem a jeho cestou po Evropě za pomocí muzejního kvízu, můžete v MUZEUM ŠIPKA ve Štramberku. Za splněný kvíz dostanete odměnu ve formě "jantarových" korálků. Procházkou k jeskyni Šipka a odtud nádherné výhledy na Štramberskou Trúbu.

 

 

  • V nádherném historickém městě Příbor probíhá výstava ze sbírek Muzea Novojičínska zaměřená na prezentaci dřevěných artefaktů pocházejících z tradičního prostředí. Kde? Centrum tradičních technologií sídlící v Piaristickém klášteře s náhernými zahradami. 

 

 

 

 

 

  • Další historická perla pod Beskydami, Nový Jičín, se pyšní neobvykle vysokým počtem pamětihodností, které tvoří Městskou památkovou rezervaci. Spousta turistických atraktivit se nachází přímo na Masarykově náměstí. Zavítat můžete do Návštěvnického centra Nový Jičín a seznámit se s tradiční výrobou klobouků. Co tak si je i vyzkoušet? Zájemce o vycházky zase uspokojí výlet na nedaleký vyhlídkový vrch Svinec s úžasným kruhovým rozhledem. Třeba na hrad Starý Jičín.

 

 

 

  • Komu se podaří projít celé Beskydy v jeden den? Není to nemožné a vy to zvládnete. Nová interaktivní expozice Beskydy, příroda a lidé ve frýdeckém zámku vás vtáhne do časů, kdy lidé začínali Beskydy osídlovat a žít tam, pracovat. Na tuto jedinečnou expozici si rezervujte dostatek času. Na závěr doporučujeme vystoupat schody na věž Sv. Jana Křtitele, nedaleko frýdeckého zámku. Výhledy na Beskydy jsou opravdu fantastické!

 

Vaše krásné fotografie z posledního prázdninového víkendu uvítáme. Odměnou vám bude ochutnávka regionální potraviny. Pošlete fotku na dm@beskydy-info s heslem HPPB, my pošleme na oplátku voucher k ochutnávce. Toto platí do konce srpna 2021.

Přejeme všem fantastické zážitky!