Beskydy nebo pod Beskydami. Krásná místa pro vaše zážitky.

Beskydy nebo pod Beskydami. Krásná místa pro vaše zážitky. Beskydy nebo pod Beskydami. Krásná místa pro vaše zážitky. Beskydy nebo pod Beskydami. Krásná místa pro vaše zážitky.

Publikováno: St, 06.10.2021

S Novým Jičínem sousedí Starý Jičín, městečko založené na počátku 13. století. Jeho dominantou je zřícenina hradu Starý Jičín na Starojíckém kopci. V patrech hradní věže je  umístěna dobová expozice zbroje a dokumentů o hradu a panství Starý Jičín. Z věže, ale i z jiných míst zříceniny, jsou nádherné výhledy jak na město Nový Jičín, tak na protější kopec Svinec a na Oderské vrchy. Parkování v obci Starý Jičín.

Chcete-li se dál toulat pod Beskydami, je tady další historická perla, která nabízi mnoho zajímavého. 

V nejstarším městě na severní Moravě, ve městě Příbor, máme pro mnohé dvě novinky. Jednou je CETRAT Příbor (Centrum tradičních technologií) Pobočka Muzea Novojičínska  zaměřená na výzkum a prezentaci archaických technologií - zejména na zpracování přírodních a odpadových materiálů v minulosti.  Pro návštěvníky je zpřístupněno malé interaktivní „experimentárium“, v němž je možné si mnohé materiály osahat a některé techniky i přímo vyzkoušet. Opravdu doporučujeme! 

Ve městě Příbor můžete zůstat déle a naplánovat si prohlídku nové expozice Sigmunda Freuda v jeho rodném domě nazvanou Muzeum myšlení. Ta uvádí návštěvníky do tajemného labyrintu skrytých psychoanalytických teorií a sexuálních symbolů. Přijďte poznat sami sebe do výtvarného labyrintu plného tajemné symboliky lidské mysli. Podzimní otevírací doba úterý - neděle 9:00 - 16:00 hodin.  S Beskydy Valašsko Card - výhodné vstupné. Sami jsme zvědaví, co na novou expozici řeknete. Můžete nám pak napsat :). 

V sobotu 9. 10. 2021 se v Příboře koná komentovaná prohlídka s nádechem pověstí i faktů z piaristického kláštera a jeho zahrad. A to je příležitost projít se s průvodkyní tímto historickým městem roku 2015.

Své dojmy z návštěvy města Příbor můžete probrat u výborné kávy v místní kavárničce  U Dvou Piaristů. 

Podzimní zbarvené Beskydy lákají na kola i na pěší turistiku. Příroda je opravdu úchvatná.  Máme pro vás připraveny trasy, které si můžete stáhnout do svých mobilních telefonů.

Přejeme fantastický víkend nebo dovolenou u nás v Beskydech.