Zajímavá místa v Beskydech

Zajímavá místa v Beskydech Zajímavá místa v Beskydech Zajímavá místa v Beskydech

Publikováno: Út, 12.07.2022

Ať už jste místní a chcete na výlet, do Beskyd se vracíte pravidelně nebo jste se rozhodli v našich malebných Beskydech strávit dovolenou poprvé, právě pro Vás jsme připravili procházku tím nejzajímavějším, co Beskydy nabízí.

Nově otevřené Muzeum nákladních automobilů Tatra Kopřivnice stojí jistě za zmínku a návštěvu a zcela jistě nadchne jak muže a děti, tak i ženy. Kromě klasických prohlídek nabízí i okružní/společnou vstupenku, která zahrnuje Regionální muzeum Kopřivnice, kde zase naleznete osobní automobily a jiné další zajímavosti.

Pokud jste příznivcem Vesmíru, jistě nepohrdnete návštěvou Muzea meteoritů ve Frýdku-Místku. Z tohoto unikátního muzea si můžete i kousek svého Vesmíru odnést domů v podobě koupě malého meteoritu.

A pokud už budete ve Frýdku-Místku, určitě se zastavte na zámku. Muzeum Beskyd spravující Frýdecký zámek nabízí řadu expozic, za zmínku stojí interaktivní expozice Beskydy - příroda a lidé, ale nabízí kostýmové i dětské prohlídky. Navíc dětská vstupenka je slosovatelná o hlavní ceny ve hře Ondrášův poklad!

Chcete radši na vzduch do přírody? Rodný dům Františka Palackého v Hodslavicích a jejich čtyři unikátní fotopointy je přesně to, co hledáte! Historie, příroda a moderní pojetí péče o návštěvníka se spojily v jedno a můžete se o tomto skvělém spojení přesvědčit návštěvou Hodslavic.

Navíc na všech těchto zmíněných místech můžete uplatnit slevu na vstupné při předložení karty Beskydy Valašsko Card.

Čerstvého vzduch se také nadýcháte, pokud si projedete bobovou dráhu Boboffka v Čeladné, kde to fičí tak, že budete popadat dech. A nebo můžete vystoupat do výšky 15,2 metrů a z proskleného fotopointu Stezky Valašky na Pustevnách se rozhlednout nejen do dáli, ale i pod nohy. Navíc po celé léto je pro Vás připraven program a také unikátní Pískoles.