Výlety napříč Beskydami

Výlety napříč Beskydami

Publikováno: St, 05.05.2021

Jaro už přebírá vládu nad zimou, která se na horských vrších ještě nechce vzdát, a proto jsme tento týden pro turisty Beskyd připravili tipy na výlety nejen napříč Beskydami, ale i napříč dvěma ze čtyř ročních období.

Pro milovníky chladnějšího, nikoliv však studeného, počasí a turisty, kteří se ještě chtějí pokochat posledními zbytky sněhu na sjezdovkách, zde máme dva tipy na výlet. První Vás provede krásnou oblastí KrásnéKlid a mír beskydských lesů na Vás dýchne na 11 km okruhu vedoucího z obce Krásná, lokality Zlatník, podél Travenského potoka, k Travenskému vodopádu – místu pro krásné fotografie, až na Visalaje.   

Druhý výlet z naší "chladnější" nabídky, je po modré jezevčí stezce na Ondřejník, kde je nově opravená kaple sv. Antonína Peduánského. Na této trase máte možnost se posadit na nové dubové lavice s motivy chráněných zvířat v Beskydech, krásný výtvor dřevosochařů. Dvanáct kilometrů dlouhý okruh ze Ski areálu Opálená je zajímavý svými výhledy na Smrk či Lysou horu, ale také množstvím odpočívek po cestě. 

Nezapomínejme ani na naše děti, které se svými rodiči mohou poznávat spolu se včelkou Medulinkou obor včelařství na krásné Chlebovické medové stopě. Na 5 stanovištích v okolí obce Chlebovice se můžete seznámit s dvanácti včelařskými tématy a také vystoupat po 93 schodech na 23 metrů vysokou rozhlednu Panorama. Doporučujeme parkovat v resortu Olešná, který je vzdálený cca 4 km nebo v Chlebovicích u nákupního centra Coop.

A jako poslední ze série tipů pro tento týden je tady pozvánka do obce Hukvaldy, kde své brány otevírá jedna z největších zřícenin hradu v České republice, hrad Hukvaldy. Ať už s dětmi nebo bez nich, projděte si 7,8 km dlouhou stezku "Leoš Janáček očima dětí" se třinácti zastaveními a třeba si vyzkoušejte posedět i na Janáčkově lavičce.

Rozmanitost Beskyd se už na Vás těší.