Vodní dílo Šance má své infocentrum

Vodní dílo Šance má své infocentrum

Publikováno: Út, 12.04.2022

Se začátkem Velikonočních svátků se Povodí Odry, státní podnik, rozhodlo znovu otevřít své infocentrum na vodní nádrži Šance v Beskydech, a to 14. dubna v 10 hodin.

Infocentrum Šance je součástí nové provozní budovy. Srdcem infocentra je moderní multimediální systém pěti dotykových obrazovek. Interaktivní prezentace nabídnou laické, odborné veřejnosti ale i dětem podrobný a zajímavý soubor informací o vodním díle Šance i vodohospodářské soustavě Povodí Odry. Pro odborný výklad školám, exkurzím a zapáleným zájemcům je k dispozici také osobní průvodce.

V minulosti Povodí Odry pořádalo den otevřených dveří, který navštívilo v průměru od 5000 do 12000 návštěvníků. Letos ovšem bylo přijato rozhodnutí nepořádat den otevřených dveří na vybraných vodních dílech u příležitosti Světového dne vody, a to vzhledem k možnému šíření covid-19.

Infocentrum je pro Vás otevřeno od čtvrtku do neděle, a to v čase 10:00 – 16:00. Je umístěno na trase Beskydské pivní stezky, na které můžete ochutnat skvělé pivo v Beskydském pivovárku na Ostravici nebo s dětmi navštívit Ráj dřevěných soch