Valašská obec s největším Čechem 19. století

Valašská obec s největším Čechem 19. století Valašská obec s největším Čechem 19. století Valašská obec s největším Čechem 19. století Valašská obec s největším Čechem 19. století

Publikováno: So, 07.05.2022

Spousta míst, která jsou prostě "amazing". Hodslavice stojí za návštěvu. Můžete se stát součástí uměleckého díla.

Malá vesnička Hodslavice na úpatí Beskyd leží podél říčky Zrzávky. Okolí lemují malebné vrcholky Moravskoslezských Beskyd.

Zde se také narodil největší Čech 19. století, charismatický, geniální, odvážný, František Palacký.

Obec Hodslavice v roce 2022 vybudovala 4 Umělecké vyhlídky Františka Palackého - tzv. fotopointy, které jsou instalovány na místech s nejdokonalejším výhledem na naše krásné Beskydy.

Jedna ze 4 vyhlídek, ŠKOLNÍ ŽIDLE, představuje první školní židli Františka Palackého a upozorňuje na jeho celoživotní lásku ke vzdělání. Židle je nasměrována na jeho rodný domek a zároveň první školu Františkovu.

Hodslavice určitě stojí za vaši pozornost. Od Nového Jičína se můžete vydat na kolech po cyklostezce KOLEJE nebo zaparkovat své auto-miláčky na obecním velkém parkovišti v Hodslavicích a vydat se naučnou stezkou Františka Palackého na opravdu zajímavá místa této krásné obce.

Co víc? Rodný dům Františka Palackého (vstupné s Beskydy Valašsko Card je výhodnější), Motýlí zahradu, Umělecké vyhlídky, Větrný mlýn zvaný Větřák, nebo se projít Galerijní ulicí s rozšířenou realitou historických Hodslavic v barevném světě slavných obrazů Vincenta van Gogha.

K občerstvení můžete využít Penzion Staré Fojtství nebo Hostinec Na Fojtství přímo v centru Obce.

"Hodslavice jsou hrdé na svého rodáka, a proto obec ochotně a všestranně podpořila realizaci projektu Umělecké vyhlídky Františka Palackého autorky Lenky ŠíchovéČtveřice fotopointů – Krásověda, Frame, Školní židle a Základní kámen vytáhne lidi do přírody a nabídne jim pohled na Hodslavice i na slavného rodáka z nadhledu" říká paní starostka Pavla Adamcová a dodává, že se těší, že Hodslavice navštíví více zvídavých turistů, kteří objeví další skryté skvosty této obce, plné kulturních památek, navštíví rodný domek Otce národa, nejstarší celodřevěný kostelík v kraji, zrelaxují na návsi a občerství se v okolních hospůdkách. "Přijeďte a vychutnejte si Hodslavice naplno!" zve paní starostka Adamcová za celou obec Hodslavice.