Tipy na výlety na víkend 28. – 30. 5. 2021

Tipy na výlety na víkend 28. – 30. 5. 2021

Publikováno: Út, 25.05.2021

I tento týden jsme si pro výletníky Beskyd připravili pár tipů, kam vyrazit o víkendu:

  • Z Visalají po hřebeni na Gruň a do Starých Hamer je jedna z nejdostupnějších hřebenovek v Beskydech. Autobusem se na Visalaje dostanete z Frýdku-Místku každou hodinu a pak si už můžete užít pohodový 13 km výlet s krásnými výhledy na Gruň.

  • Výlet pro rodiny s dětmi - procházka do MINI ZOO HOREČKY RANČ, kde děti poznají zvířata zblízka! V zoo parku jsou hladící koutky - s morčaty a králíčky - krmení a hlazení povoleno.

  • Naučná stezka okolí Morávky ve Skalici - začíná Na Kamenci u mostu přes Morávku a končí v Záhoří. Má 10 zastavení, většina z nich se věnuje řece Morávce a životu v ní a v okolním lužním lese. Na ostatních tabulích si můžete přečíst informace o Skalici, o podbeskydské krajině i o blízkých Beskydech. Délka trasy jsou 4 km. Od vlakového nádraží v Dobré na stezku pohodlně dostanete za 10 minut.

  • Naučná trasa Po stopách generála Laudona - 16,7 km dlouhá, 4 hodiny trvající trasa představuje uzavřený okruh s variantami odboček k dalším výletním místům. Začíná u Laudonova domu na náměstí v Novém Jičíně, pokračuje přes centrum města směrem do Šenova u Nového Jičína, podél řeky Jičínky až k zámku v Kuníně.