TIP na víkend 6. - 8. 8. 2021

TIP na víkend 6. - 8. 8. 2021 TIP na víkend 6. - 8. 8. 2021 TIP na víkend 6. - 8. 8. 2021 TIP na víkend 6. - 8. 8. 2021

Publikováno: Pá, 06.08.2021

Beskydská pivní stezka spojuje turistiku a požitkářství. Mnoho krásných výletů v Beskydech vás zavede ke 14 minipivovarům a pivovarům, kde ochutnáte naše beskydské speciály. Je jich téměř 80. To jste nečekali?  Jste totiž na Beskydské pivní stezce. Ta nabízí 25 tras o délce od čtyř až do 48 kilometrů. Na trasách potkáte např. ráj dřevěných soch, muzeum kloboučnictví a dům generála Laudona v Novém Jičíně, Žerotínský zámek, malebný Štramberk, unikátní chráněné peřeje v Ostravici, Lišku Bystroušku z Janáčkovy opery na Hukvaldech, baziliku ve Frýdku – Místku, zříceniny hradů nebo známé rozhledny i méně známé romantické vyhlídky.Můžete je absolvovat na kole i pěšky a spojit cestování po Beskydech se zážitkovou gastronomií a pomoci nám vybrat to nejlahodnější PIVO BESKYD roku 2021. 

 

S dětmi se vydejte po stopách legendárního zbojníka Ondráše. Letní prázdniny volají po dobrodružství a zážitcích. Stačí si vyzvednou cestovatelskou mapku na jednom z 10 míst Beskyd a cestou nasbírané dukátky směnit za poklad v informačních centrech Beskyd.  Napovíme, že tento víkend se zbojník ukrývá ve Frýdku-Místku. Frýdecký zámek ukrývá přenádhernou interaktivní expozici o Beskydech, přírodě a lidech, kteří v Beskydech žili a žijí. Vaše putování s dětmi jim bude krásným zážitem. Neopomeňte využít svou Beskydy Valašsko Card, vstupné je výhodnější.

 

 

 

  

A jeden z mnoha krásných výletů na kolech. Výlet, který Vám doporučujeme naplánovat na celý den, protože zajímavých míst na trase je opravdu mnoho. Kopřivnice je městem automobilů. A tak můžete navštívit 4 automobilové expozice. Trasa mezi Kopřivnicí a Frenštátem p. R. vede krásnou přírodou, podél řeky Lubiny, vrchem Horečky nebo vrchem Červený kámen. Zastavit se můžete u vyhřívaného aquaparku ve Frenštátě, nebo na koupališti v Kopřivnici. Bude-li na koupání. Trasa také vede kolem Minizoo ranč Horečky. Celá oblast je také spojena s největšími sportovními osobnostmi Česka. A tak můžete navštívit třeba Raškovu vyhlídku, nebo výstavu Emila a Dany Zátopkových. A my jsme vám ho pěkně naplánovali a je ke stažení zde.

 

 

 

A nezapomeňte, že Beskydy Valašsko Card,  je váš věrný společník na toulkách Beskydami po celé léto, každý si vybere z více jak 100 letních cílů. Mějte kartu vždy po ruce a využijte ji při placení a jako průvodce Beskydami. 

A kdybyste hledali vhodné ubytování, je tady nabídka. Váš požadavek jde přímo k ubytovateli. 

Užívejte si toto krásné léto ve fantastických Beskydech!