Šťastnou sedmičku a tok piva proudem nabídnou Beskydy v Novém Jičíně

Šťastnou sedmičku a tok piva proudem nabídnou Beskydy v Novém Jičíně

Publikováno: Pá, 31.05.2019

Mezinárodní pivní festival pořádá město Nový Jičín již od roku 2013.  Chtějí tak navázat na tradici pivovarnictví, které Nový Jičín provázelo dlouhou dobu od samotného založení města.

Oblíbenost akce vynesla Pivobraní na stupně vítězů v kategorii Nejlepší turistický počin roku 2018. Ocenění bylo předáno na Fóru cestovního ruchu Beskydy-Valašsko ve městě Příbor dne 23. 5. 2019.

Letos Pivobraní vychází na 22. června, kdy od 11:00 budete mít možnost na Masarykově náměstí ochutnat širokou paletu chmelových produktů od regionálních, ale také zahraničních pivovarníků.

Většinově jsou na Pivobraní zastoupeny pivovary zapojené do beskydské Pivní stezky. Jeden z nich - Beskydský pivovárek z Ostravice - je nyní čerstvým výhercem ankety Nejlahodnější pivo Beskyd 2018. Připsal si tak na konto již druhou výhru, jelikož se stal vítězem stejné ankety i za rok 2016.

Z dalších kousků budou na čepu také piva francouzská, belgická, či italská. Natočí vám je do ekologických vratných kelímků. 

Nezapomeňte si vyzvednout pivní pas, kam si můžete zaznamenat, které pivko a z jakého pivovaru vám nejvíce chutnalo. Záznamy vám pomohou později naplánovat výlet přímo ke zdroji.

 

Bližší informace k festivalu a přehled bohatého doprovodného programu najdete zde.