Příroda v Beskydech se probouzí, jarní prázdniny pokračují. Kde zabavit děti?

Příroda v Beskydech se probouzí, jarní prázdniny pokračují. Kde zabavit děti?

Publikováno: Út, 03.03.2020

Sázka na jistotu pro vás budou historická města Nový Jičín a Štramberk. Jičín nabízí hned několik aktivit na jednom místě. V Laudonově domě na malebném náměstí najdete interaktivní expozici věnovanou historii a výrobě klobouků. Materiály k výrobě si můžete osahat, řadu klobouků vyzkoušet a drobné kloboučky dokonce vyrobit. 

Další expozice v Laudonově domě je věnována přímo proslulému generálovi. Seznámíte se s jeho životem, bitevními taktikami, na děti čeká dětská herna nebo simulace střílení z děla na městské opevnění. 

Přesouváme se do města perníkových uší. Větší děti si tu přijdou na své v muzeu věnovaném Zdeňku Burianovi. Život a tvorba tohoto jedinečného umělce a výtvarníka pravěku učarují malým i velkým. 

Kdo má rád pěkné výhledy na Beskydy, může z Náměstí vystoupat až na vyhlídkový ochoz majestátní věže Trúby. Ta je celý tento týden výjimečně otevřená a zahajuje tak dále i víkendovou otevírací dobu v jarních měsících.

 

Náš tip: S Beskydy Card můžou být vaše výlety nejen na tato místa veselejší. Regionální návštěvnickou kartu plnou výhod můžete zakoupit v informačních centrech v Beskydech nebo obdržet zdarma u partnerských ubytovatelů