Ohlédnutí za komentovanými prohlídkami historických částí Frýdku-Místku a Frýdlantu n. O.

Ohlédnutí za komentovanými prohlídkami historických částí Frýdku-Místku a Frýdlantu n. O.

Publikováno: Út, 26.11.2013

V období od 26. března 2013 do 26. října 2013 se uskutečnil seriál komentovaných prohlídek pod názvem Den s průvodcem, který umožňuje veřejnosti se seznámit s historií a kulturními památkami měst Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí.

Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o., které je realizátorem prohlídek, se před šesti lety rozhodlo pravidelně realizovat soubor těchto komentovaných prohlídek historickou části již zmíněných měst. „V průběhu šesti let jsme připravovali především okruhy po Frýdku, Místku a Frýdlantu nad Ostravicí. V následujících letech jsme pro velký úspěch přidali také velikonoční a vánoční prohlídky po kostelích, kde mají lidé možnost se dozvědět něco o daných svátcích a tradicích,“ přiblížila začátky ředitelka Beskydského informačního centra Monika Konvičná. V roce 2012 byly prohlídky rozšířeny o dva nové okruhy, které se podobně jako u těch předešlých těšily velkému zájmu. Jen za tento rok se prohlídek zúčastnilo 234 osob nejen z řad místních občanů, ale také z Prahy, Brna, Karlových Varů, Ostravy a dalších měst.

A protože se na prohlídkách objevovaly i zvídavé děti, napadlo Beskydské informační centrum uspořádat průvodce pro děti základních škol. „Cílem je interaktivní a zábavnou formou vzbudit zájem našich malých obyvatel o historii města Frýdek-Místek. Akce s názvem Poznej své město se účastnilo od svého spuštění před letními prázdninami 96 žáků ZŠ z Frýdku-Místku,“ dodala Monika Konvičná.

V Beskydském informačním centru však nezapomněli ani na vyznavače turistiky. Před dvěma lety byly přidány také komentované výstupy na Lysou horu s průvodcem pod názvem „ Lysohorská nej…aneb co jste ještě nevěděli“. (ohlédnutí za letošní sezónou naleznete ZDE)

I přesto, že plánované prohlídky v tomto roce již skončily, Beskydské informační centrum Frýdek-Místek nadále nabízí prohlídky pro organizované skupiny na základě objednávky. Termíny organizovaných prohlídek v příštím roce budou včas zveřejněny na stránkách Beskydského informačního centra www.beskydy.com.

V letošním roce se ještě můžete těšit na Vánoční Den s průvodcem, který se uskuteční 17. prosince 2013. Více informací ZDE.