Hodslavice, obec v Beskydech, která nezahálí

Hodslavice, obec v Beskydech, která nezahálí Hodslavice, obec v Beskydech, která nezahálí Hodslavice, obec v Beskydech, která nezahálí

Publikováno: Čt, 12.05.2022

Malá vesnička na úpatí Beskyd, která leží podél říčky Zrzávky a jejíž okolí lemují malebné vrcholky Moravskoslezských Beskyd, v letošním roce 2022 vybudovala čtyři umělecké vyhlídky Františka Palackého, tzv. fotopointy.

'Hodslavice jsou hrdé na svého rodáka, a proto obec ochotně a všestranně podpořila realizaci projektu Umělecké vyhlídky Františka Palackého autorky Lenky ŠíchovéČtveřice fotopointů – Krásověda, Frame, Školní židle a Základní kámen vytáhne lidi do přírody a nabídne jim pohled na Hodslavice i na slavného rodáka z nadhledu' říká paní starostka Pavla Adamcovákterá jako zástupce obce nedávno vstoupila do Fondu cestovního ruchu a i díky tomu věří, že Hodslavice navštíví více zvídavých turistů, jež objeví další skryté skvosty této obce, plné kulturních památek a zároveň navštíví rodný domek Otce národa, nejstarší celodřevěný kostelík v kraji, zrelaxují na návsi a občerství se v okolních hospůdkách.

Díky spolupráci s Destinačním managementem se tak návštěvníci dozví, že nový projekt uměleckých vyhlídek si mohou vychutnat i ze sedla kola, pokud se vydají například po cyklostezce KOLEJE nebo propojením Rodného domu Františka Palackého s kartou Beskydy Valašsko Card je vstupné výhodnější. K občerstvení lze využít Penzion Staré Fojtství nebo Hostinec Na Fojtství přímo v centru obce.

Co víc? Navštívit můžete Motýlí zahradu, Umělecké vyhlídky, Větrný mlýn zvaný Větřák, nebo se projít Galerijní ulicí s rozšířenou realitou historických Hodslavic v barevném světě slavných obrazů Vincenta van Gogha.

 'Přijeďte a vychutnejte si Hodslavice naplno!' zve paní starostka Adamcová za celou obec Hodslavice.