Dovolená v Beskydech s fantastickými zážitky

Dovolená v Beskydech s fantastickými zážitky

Publikováno: Ne, 19.03.2023

Nejen hory a tyto fantastické výhledy. Historické perly pod Beskydami vás okouzlí svou architekturou. Výlety do těchto památkových území jsou příležtostí k poznání. Pro Vás návštěvníky jsme připravili unikátní prohlídky čtyř měst, které patří mezi 40 významných památkových míst celé České republiky. Tři památkové rezervace Nový Jičín, Příbor a Štramberk mají svou jedinečnou unikátnost. Frýdek-Místek zve do prostor jedniné baziliky minor v Moravskoslezském kraji a Muzea Beskyd, kde vás nová interaktivní expozice Beskydy, příroda a lidé vtáhne do časů, kdy lidé začínali Beskydy osídlovat a žít tam, pracovat. 

Milovníci technických památek mají u nás v Beskydech také příležitost poznání. Projekt Technotrasa, který je napříč Severní Moravou a Slezskem, nabízí v Beskydech hned několik technických atraktivit. Známý pivovar Radegast v Nošovicích, Muzeum nákladních automobilů v Kopřivnici nebo komentované prohlídky měst Nový Jičín, Štramberk, Frýdek-Místek nebo Frýdlant nad Ostravicí. Nově můžete nahlédnout do provozu automobilky Hundai v  Nošovicích, osahat si hornictví ve Cvičné štole Staříč . 

Chystáte-li se vydat poznávat horské části Beskyd ať už pěšky nebo na kole, zavítejte na stránku, kde pro vás máme pár tipů na výlety s propojením atraktivních míst. Určitě se budete chtít cestou občerstvit, tipy na takovou zastávku zde najdete také. Co více, výlety si můžete stáhnout do svých mobilních telefonů.

Lenošit se v Beskydech dá určitě také. Spojit cyklistiku a turistiku s relaxací, je víc než fantastické. 

Pro rodiny s dětmi Beskydy nabízí místa a aktivity, kde se děti budou bavit, hrát si i vzdělávat se. 

Celý váš pobyt v Beskydech můžete mít s výhodami Beskydy Valašsko Card, kterou obdržíte u partnerských ubytovacích kapacit zdarma k ubytování. Nahlédněte do sekce ubytování a vyberte si podle svých představ. Ta ubytovací zařízení, která vám poskytnou kartu zdarma, jsou ozanačena symbolem Beskydy Valašsko Card. Ubytování si prohlédněte bez obav, vaše poptávka na ubytování jde přímo na vámi vybraný hotel, penzion, apartmán...recepce vám bude na poptávku zpětně reagovat.

Přejeme vám fantastické zážitky v Beskydech. Máte-li dotazy, kontaktujte nás dm@beskydy-info.cz. Tiskoviny k výletům obdržíte při osobní návštěvě turitických informačních center.