škola čepování

Beskydský víkend nabídne pivo, sport, kulturu i tradice

adrenalinová zóna

Publikováno: Pá, 31.08.2018

Zejména pánské osazenstvo jistě potěší Radegast den v Nošovicích. Zažijete oslavu správně hořkého piva, vyzkoušet své limity můžete při disciplínách v adrenalinové zóně, pivo na každém kroku, speciální prohlídky pivovaru, škola čepování a ještě vám k tomu zahrají známé skupiny v čele s Divokým Billem, Horkýže Slíže nebo Alkehol. Součástí bude i slavnostní vyhlášení vítězných projektů z programu Radegast lidem.

Z Ostravy a Frýdku-Místku bude v rámci této akce vypravena mimořádná doprava - vlaky, autobusy. Noční spoje budou posíleny. Řidiči aut mohou zaparkovat na blízkém parkovišti automobilky, odkud bude vypravena kyvadlová doprava do areálu pivovaru.

Kde: areál pivovaru Radegast v Nošovicích   Kdy: sobota 1. září, 11:00 – 23:00

Vstup zdarma.

 

Vytrvalostní závod v extrémním přechodu Beskyd nabídne v termínu 31. 8.-2. 9. 2018 Renault-Continental Beskydská sedmička. 95 km trati na trase Třinec-Frenštát, která zahrnuje zdolání 7 vrcholů, s cílem přiblížit široké laické veřejnosti náročnost expedičního výstupu na himálajskou osmitisícovku, začíná již za pár hodin. Více info zde.

 

Hrad v rodišti Leoše Janáčka oživí vzpomínku na první republiku. Fotografický ateliér, tiskařské a výtvarné dílny, kinematografický kabinet nebo dobová kavárna bude lákat turisty k návštěvě Hukvald.

Kde: areál hradu Hukvaldy    Kdy: sobota 1. září, 10:00 – 16:00

Vstup zdarma.

 

Rytíři, sokolníci, dobová hudba a tance, ohňová a LED UV show zpestří výletníkům výšlap na rozhlednu hradní věže Trúby ve Štramberku.

Kde: areál hradu Štramberk    Kdy: sobota 1. září, 10:00 – 21:00

Vstupné dobrovolné.

 

Gruň náš šumný jediný" s celodenním programem vycházejícím z tradic a ze života tamních lidí vás vtáhne do živobytí a hospodaření na horách. Pro děti jsou připraveny hry a soutěže s tématikou, dospělí se mohou zapojit do soutěží v sekání trávy, řezání kulatiny „břichatkou“, nebudou chybět ani ukázky tradičních řemesel.

Kde: hřeben Gruně od parkoviště po Švarnou Hanku   Kdy: sobota 1. září