Šestý ročník Beskydských rekordů odstartuje přesně za měsíc!

Šestý ročník Beskydských rekordů odstartuje přesně za měsíc!

Publikováno: St, 23.07.2014

Šlape to! To je hlavní motto VI. ročníku akce s názvem Beskydské rekordy! A kdy se opět po roce setkáme na náměstí Svobody v Místku? Poznačte si sobotu 23. srpna 2014 a přijďte podpořit Frýdek-Místek ve snaze zapsat jej znovu do České knihy rekordů.

A o jaké rekordy jsme se v průběhu předešlých pěti ročníků pokoušeli?

Frýdek-Místek na vrcholu světa - v roce 2009 jsme stoupali na pomyslný Mount Everest

Maxi Puzzle Frýdku-Místku - v roce 2010 jsme skládali puzzle složené z 2010 dílků

Medový Frýdek-Místek – v roce 2011 jsme se poprvé prokousali sladkým medovým dortem Marlenka až do České knihy rekordů, kdy jsme snědli téměř 100 kg této pochoutky

Velké finále Frýdku-Místku aneb pojďme dát gól Evropě! – v roce 2012 jsme se podruhé prokopali do České knihy rekordů, kdy jsme nakopali celkem 1548 pokutových kopů

Kde se pivo vaří, tam se dobře daří – v roce 2013 jsme se společně s pivovarem Koníček pokořili pomyslnou hranici 2013 piv v čase 11 hodin 56 minut

Co nás tedy čeká letos?

Letos odstartujeme Beskydské rekordy v 9.00 hodin slavnostním šlápnutím do pedálů spinningového kola a projedeme se pomyslně turistickou oblastí Beskydy-Valašsko. Vyrazíme z Frýdku-Místku a vydáme se na trasu směr Frýdlant nad Ostravicí, Frenštát p. R., Kopřivnice, Štramberk, Nový Jičín, Příbor, Brušperk, Žermanice, Raškovice, Lysá hora a přes Malenovice zpět do Frýdku-Místku.

Celý den bude opět doprovázen spoustou soutěží pro děti i dospělé zejména s cyklistickou tématikou, vystoupení, a to jak hudebních, tak i těch pohádkových. Z vystupujících již nyní můžeme představit např. pro děti Pískomil se vrací, klauna Hopsalína, pro ty starší bude připraveno vystoupení kapely Fleret, Pangea – the Beatles revival, Reného Součka nebo zpěvačky Debbi. Jako každý rok se vám představí také mažoretky, gymnastky, taekwondisté a spousta dalších s novými sestavami. V podvečer celé akce se vám zatají dech při ohňové show uskupení Cirkus trochu jinak.

Celým dnem bude opět jako předchozí roky provázet oblíbený sportovní komentátor Vojtěch Bernatský, který dokáže soutěžní atmosféru vždy skvěle podpořit.

Akce se koná pod záštitou primátora Mgr. Michala Pobuckého, Dis. a organizuje ji Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o. za finanční podpory statutárního města Frýdku-Místku a Moravskoslezského kraje.

Navštivte webové stránky akce www.beskydskerekordy.cz, kde vás seznámíme s aktualitami programu i s historií této zábavné akce!

Zdroj: Lucie Talavašková, Beskydské informační centrum