Rozsvěcování vánočního stromu

Rozsvěcování vánočního stromu

Publikováno: St, 20.11.2013

V pátek 29. listopadu se na náměstí Svobody uskuteční slavnostní Rozsvěcování vánočního stromu, kterým KulturaFM spolu s primátorem města zahájí každoroční „Advent ve městě“.

„Samotný program začne již v patnáct hodin odpoledne vystoupením SLTP Ostravica. Poté Divadlo Křesadlo Třinec zavede naše nejmenší do světa pohádek. A protože přicházejí Vánoce, půjde pochopitelně o příběh vánoční. A u dětí zůstaneme i v následující hodině. Představí se nám Dětský pěvecký sbor Písnička ze Základní umělecké školy Frýdek-Místek a Dětský pěvecký sbor Podsováček,“ řekl ředitel KulturyFM Jakub Tichý a dodává: „samotné rozsvěcování vánočního stromu za účasti primátora města je naplánováno na půl šestou a celé toto slavnostní odpoledne ukončíme koncertem Ewy Farné.“

Náměstí Svobody ožije i letos Vánočními trhy, které nabídnou pestrý sortiment vánočního i jiného zboží a návštěvníkům tak předvánoční odpoledne jistě zpříjemní. Děti a všichni snílci najdou i Ježíškovu poštu, kde budou k dostání vánoční pohledy, které posléze KulturaFM odešle na Boží Dar. Po celém náměstí se budou pohybovat také krásní, dlouhonozí andělé, kteří spolu s dětmi vypustí lampiónky štěstí. Své umění předvedou i umělečtí kováři a chybět nebudou ani vánoční dílny.

Kompletní program Adventu ve městě a další informace najdete na www.kulturafm.cz.

Zdroj: Kamila Přibylová, KulturaFM