Na kopec vás vytáhnou, dolů už svištíte po svých. Cyklobusy v Beskydech hlásí start

Na kopec vás vytáhnou, dolů už svištíte po svých. Cyklobusy v Beskydech hlásí start

Publikováno: Po, 02.07.2018

Cyklobusy společnosti ARRIVA MORAVA a.s. si pro vás připravily hned několik linek. Jsou provozovány jako běžné autobusové linky a mohou je využít k přepravě jak cykloturisté s jízdními koly, tak i pěší turisté a všichni ostatní cestující. Přeprava jízdních kol je zajištěna do kapacity přívěsu (34 kol). Jízdenku s místenku je možné zakoupit v předprodejní síti skupiny Arriva a na internetových stránkách jizdenky.arriva.cz, případně ve vozidle, u řidiče autobusu.

Stěžejní trasy napříč Beskydy jsou dvě:

Cyklobus č. 1

  • Trasa: Ostrava Svinov - Frýdek-Místek - Frýdlant nad Ostravicí - Ostravice - Staré Hamry - Bílá - Bumbálka - Velké Karlovice - Hutisko-Solanec - Prostřední Bečva.

Cyklobus č. 2

  • Trasa: Nový Jičín - Příbor - Kopřivnice - Frenštát pod Radhoštěm - Trojanovice, Ráztoka - Rožnov pod Radhoštěm - Dolní Bečva - Hutisko-Solanec - Velké Karlovice - Bumbálka - Bílá

Cyklobusy jezdí o víkendech v období 17.6. - 10.9.2018
V období 3.7. - 1.9.2018 jezdí denně.

Na Bílou se dostanete i od Přerova a Lipníku cyklobusem Bečva, trasou z Přerova přes Lipník nad Bečvou, Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm na československou státní hranici do Bílé, Bumbálky. Tento cyklobus je v provozu od 30. června do 25. srpna v soboty.

Na Bílé nezapomeňte využít svou Beskydy Card. Můžete ji uplatnit při vyjížďkách na kole s průvodcem, na lanovku, i v dětském letním a lanovém parku.

Mimo cyklobusů v Beskydech mohou pěší návštěvníci využít sítě linek celoročních turistických autobusů v trasách Ostrava-Bílá-Rožnov nebo Ostrava-Rožnov-Velké Karlovice.