MTB sešup láká jak rodiny s dětmi, tak i cyklistické závodníky

MTB sešup láká jak rodiny s dětmi, tak i cyklistické závodníky

Publikováno: St, 31.08.2016

Zapoj se i ty do závodu na horských kolech! Časovka jednotlivců pro širokou veřejnost se koná první neděli v září 4.9.2016 od 13:00 na Pustevnách.

Závod povede po běžeckých trasách v běžeckém areálu Pustevny. Přihlásit se můžete do kategorie Fitness (start od 13.00 do 14.00 hodin) nebo Sport (start od 15.00 do 16.00 hodin). Závodníci budou pouštěni na trať v minutových intervalech podle příchodu. Na start je zajištěn i jednorázový bezplatný vývoz i s kolem lanovkou z Ráztoky na Pustevny. Cíl závodu je pak pod hotelem Troyer v Trojanovicích.

Trasa závodu povede hlavně po lesních zpevněných cestách. Trasa Sport navíc obsahuje náročné lovecké chodníky, technické single traily a stoupání. Obě jsou sjízdné za každého počasí. Převýšení trasy Fitness je minimální, trasy vedou převážně z kopce a budou označeny šipkami a fáborky.

Trasa sport má 18 km a je určena pro výkonnostní cyklisty a mladé závodníky. Je velmi náročná fyzicky i technicky. Trasa fitness je určena hlavně turistům a rodinám s dětmi. Délka trasy je pak 11 km.

V průběhu dne můžete využít i lanový park Tarzánie, minigolf na hotelu Troyer nebo sjet Pustevny na koloběžkách.