Motýlek 2015 v duchu slavných muzikálů

Motýlek 2015 v duchu slavných muzikálů

Publikováno: Út, 03.11.2015

V muzikálovém duchu se ponese letošní, v pořadí již devatenáctý ročník tradiční kopřivnické přehlídky Motýlek 2015. Mezinárodní akce plná tance, zpěvu a dramatické tvorby handicapovaných dětí začne v pátek 6. listopadu a vyvrcholí v sobotu 7. listopadu.

Stejně jako předchozí ročníky chce i Motýlek 2015 ukázat, jak důležitá je integrace handicapovaných dětí a mládeže do běžné společnosti. Akce, které se zúčastní na dvě stě padesát účinkujících různého věku a druhu postižení nejen z České republiky, ale také ze sousedního Polska nebo Anglie, bude rozdělena do dvou dnů.

Pátek 6. listopadu bude patřit zejména účinkujícím. „Pro všechny účastníky jsme připravili worshopy, karaoke, výtvarné tvoření, fotokoutek s kostýmy nebo kadeřnici. Ve večerních hodinách se mohou těšit na pohádku Popelka, taneční vystoupení Thara DC a chybět nebude ani oblíbená diskotéka,“ uvedla ředitelka Základní školy a Mateřské školy Motýlek Kopřivnice Dagmar Jančálková s tím, že páteční aktivity budou přístupné také široké veřejnosti.

Čtyřhodinový galaprogram a vrchol přehlídky odstartuje v sobotu 7. listopadu ve 14 hodin. Handicapovaní účastníci předvedou svá dlouho připravovaná vystoupení a zároveň zahájí výstavu fotografií věnovanou oblíbené přehlídce. „Všichni občané z Kopřivnice i z dalekého okolí jsou srdečně zváni, aby přišli vystupující děti povzbudit a strávit s nimi příjemné odpoledne,“ pozvala na Motýlka 2015 Dagmar Jančálková. Vstupné bude jako vždy dobrovolné a jeho výtěžek poputuje na podporu této oblíbené kopřivnické akce.

Hlavním pořadatelem přehlídky Motýlek je Základní škola a Mateřská škola Motýlek Kopřivnice, zřizovaná Moravskoslezským krajem, Občanské sdružení při Dětském centru Kopřivnice a Kulturní dům Kopřivnice. Akce se koná za podpory města Kopřivnice. Součástí mezinárodního festivalu Motýlek bude Den otevřených dveří pořádající školy a školky, který se uskuteční v sobotu 7. listopadu v době od 9 do 12 hodin.

Zdroj: www.koprivnice.cz