Město Frýdek-Místek slaví

Město Frýdek-Místek slaví

Publikováno: St, 11.01.2017

Před 750 lety se objevila první písemná zmínka o předchůdci města Místku, osadě Friedeberg, která je uvedena v závěti olomouckého biskupa Bruna ze Schauenburgu. Počátky Místku jsou úzce spojeny s existencí opevnění na Štandlu, kde byla umístěna menší vojenská posádka, která zabezpečovala zemskou hranici.

V průběhu celého roku bude statutární město Frýdek-Místek slavit a k oslavám se můžete přidat i vy. Ve městě vás čeká spousta tradičních, ale i spousta nových kulturních a společenských akcí, do nichž se zapojí různí pořadatelé.

A abyste k oslavám měli všechny informace pohromadě, stačí navštívit webové stránky k oslavám - www.750letfm.cz. Najdete zde všechny akce, které se do oslav zapojí, fotoalba z akcí a další důležité informace.

Na oslavy byste si měli vybavit svůj šatník. Pobočky Beskydského informačního centra ve Frýdku a Místku nabízejí k prodeji trička, která symbol 750 let mají ve svém potisku. Současně se na nich objevuje nová identita města, se kterou se budete ve městě postupně setkávat. Cena trička je 190,-Kč.