Máte další možnost vystoupat na Lysou horu s průvodcem!

Máte další možnost vystoupat na Lysou horu s průvodcem!

Publikováno: St, 17.07.2013

V průběhu prázdnin opět připravilo Beskydské informační centrum Frýdek-Místek letní seriál komentovaných výstupů na Lysou horu. Tak pokud jste nestihli první termín, máte možnost hned další týden, a to konkrétně 23. července 2013.

Průvodce vás seznámí na celkem 7 zastaveních s historií Lysé hory, s Ondrášem - pánem Lysé hory, s jeskyněmi na Lukšinci, s pověstmi tradujícími se o Lysé hoře, přidá také vyprávění o obětech Lysé hory a poví více o stavbách nacházejícími se na samotném vrcholu Lysé hory. Trasa je turisticky náročná, má převýšení 700 m a trvá 2-3 hodiny dle fyzických předpokladů účastníků. Odměnou však za náročný výstup bude za pěkného počasí překrásný výhled na Javorníky, Jeseníky, Malou Fatru i na vzdálené tatranské štíty. Netradiční výstup rozložený do krátkých zastávek s poutavým výkladem se tímto stává zejména pro fyzicky slabší turisty či malé děti jednodušší, příjemnější a pestřejší. Cestou bude probíhat i vědomostní soutěž, jejíž odpovědi zazní v průběhu výkladu. Na samotném vrcholu pak bude vylosován jeden výherce, který obdrží balíček věnovaný Beskydským informačním centrem. Všichni účastníci výstupu dostanou jako upomínku na výstup propagační materiál věnován Lysé hoře.

Zájemci o výstup se mohou hlásit do pondělí 22. července do 12.00 hodin na tel. čísle 558 676 909 nebo na e-mailu janovska.dagmar@beskydy-info.cz. Nezapomeňte, že počet osob ve skupině je omezen! Sraz je vždy u lanového centra Opičárna v Ostravici v 8.30 hod.

Akce se koná pouze v případě příznivého počasí, sledujte proto webové stránky Beskydského informačního centra Frýdek-Místek www.beskydy.com nebo také na Facebooku! Hledejte nás pod Beskydské informační centrum.

Podmínky k výstupu:

Cena za předem stanovené termíny pro veřejnost: 50,- Kč, do 6 let ZDARMA
Doba výstupu: trvá dle rychlosti skupiny cca 2-3 hodin
Minimální počet skupiny: výstup se koná vždy pro min. 6 platících osob
Maximální počet skupiny: 25 osob
Kdo se může zúčastnit: všichni od 5 do 99 let, v dobrém zdravotním stavu a fyzické kondici
Kdo se nemůže zúčastnit: osoba v podnapilém stavu či pod vlivem jiných omamných látek a děti do 15 let bez doprovodu rodičů

Další termíny komentovaných výstupů:

úterý 13.8. a 27.8.2013

A jaký byl první letní výstup na Lysou horu, který se konal 9. července?

Prvního výstupu se zúčastnilo 19 osob, převážně se jednalo o turisty ubytované v Beskydech. Namátkou můžeme zmínit Roudnice, Znojmo nebo Hustopeče nad Bečvou.