Léto ve Štramberku

Léto ve Štramberku

Publikováno: St, 25.06.2014

Turisté, jste vítáni!

„Pořád se něco děje“, jak by řekl jeden náš oblíbený komik. Tak je to i ve Štramberku. Rozmanité a bohaté bude léto ve Štramberku, hlavně co se týká kultury.

Přijměte proto pár pozvánek.

Jako již tradičně slaví město Štramberk svůj Den města. Letos opět spojeno s řemeslným a farmářským trhem. Konat se bude v sobotu 28. června od 10 do 17 hodin na náměstí ve Štramberku. Společnými silami se štramberskou dechovkou jsme pro návštěvníky připravili bohatý kulturní zážitek. Pochod dechovek na náměstí, spojený se soutěží o Štramberský krpál, společný koncert všech hudeb před kostelem. Odpoledne budou mít jednotlivé dechovky svůj koncert. Jako oživení akce vystoupí také dvě skupiny mažoretek. Začátek sobotní akce je v 10.00 hod.

 

Doprovodný program: v sobotu 28. 6. zahraje loutkové divadlo Povidlo pohádku pro děti Jak dostat Pučmelouna do školy.

Zároveň vás Muzeum Zdeňka Buriana na náměstí zve na originální výstavu s názvem PÍSEŇ ÚPLŇKU (28. 6. - 28. 9. 2014). Vernisáž u příležitosti každoročního setkání ctitelů malířova díla SIDDIE BURKA 2014 proběhne v pátek 27. 6. v 18.00 hodin.
Nezapomeňte rovněž navštívit výstavu k 90. výročí narození malíře a ilustrátora Gustava Kruma HISTORIE A DOBRODRUŽSTVÍ (28. 6. - 7. 9.), která bude zahájena vernisáží v sobotu 28. 6. v 14.00 v Městské galerii ve Štramberku čp. 456 (budova MIC).


Po vernisáži v 15.30 hod. jste srdečně zváni do kulturního domu na náměstí na přednášku Karla Deniše - Jordána PO STOPÁCH KARA BEN NEMSÍHO (Tuniská solná jezera, horské oázy, písečné pouště a posvátná města s K. Mayem, Zd. Burianem a G. Krumem).

V červenci je připravena premiéra Divadelního souboru Pod věží Naši furianti. Bude se hrát v Amfiteátru Pod starou věží 4. července ve 20.00 hod.


Připraveny jsou také promenádní koncerty a to 6. 7. bude zpívat Pěvecký sbor Kopřivnice, 13. 7. dechová hudba Huťařka, 10. 8. uslyšíte folkrockovou skupinu Veselá bída. Závěr promenádních koncertů bude 17. 8. patřit štramberské dechovce. Koncerty jsou v Národním sadu v 15.30 hod.

Novinkou v tomto roce bude promítání letního kina v Amfiteátru pod starou věží:

11. 7. Okresní přebor

18. 7. muzikál Mamma mia!

8. 8. Star Trek: Do temnoty

15. 8. Colette

Začátek promítání bude ve 21.15 hod. Pro milovníky Štramberka budeme půl hodiny před začátkem promítat dokumenty k historii města – z akcí, z návštěvy V. Havla ve Štramberku apod. Občerstvení bude zajištěno.

Nenechte si ujít návštěvu Štramberka a jeho kulturní nabídku.

Bližší informace o akcích i možnostech parkování se dovíte na stránkách www.stramberk.cz