Jubilejní desátý ročník Baškohrátek nabídne přehlídku netradičních plavidel

Jubilejní desátý ročník Baškohrátek nabídne přehlídku netradičních plavidel

Publikováno: Pá, 12.08.2016

V letošním roce se Baškohrátky uskuteční ve dnech 12.– 13.8.2016 tradičně na přehradě Baška. Baškohrátky, to je akce pro celou rodinu plná zábavy, sportu, hudby a legrace pro všechny, kteří se rádi baví.

Letošní ročník bude začínat již v pátek, večerním dvojkoncertem populárních kapel JELEN a SLZA. Obě tyto kapely patří aktuálně mezi nejvýznamnější objevy české hudební scény a jsou divácky velmi atraktivní. Vstupenky jsou již v předprodeji v síti Ticketstream. Doporučujeme je zakoupit co nejdříve, jejich cena s blížícím se termínem akce poroste.

Hlavním sobotním programem Baškohrátek je soutěžní přehlídka netradičních plavidel, při které budou za spoluúčasti diváků soutěžní týmy s jejich netradičními plavidly bojovat o zajímavé ceny. Jak říká hlavní organizatór, David Blahut: „Jedná se o soutěž nadějných konstruktérů výstředních lodí a jiných nápaditých plavidel. Jejich originalita, zpracování a plavební schopnosti budou kritériem pro jejich umístění v soutěži. Bude taky hodně záležet, jak zaujmou návštěvníky, kteří budou rozhodovat o ceně diváků.“

Program doplní i jiné soutěže pro děti i dospělé, v sobotu v 10h zahájíme vystoupením Science show z Dolní oblasti Vítkovic, k dispozici budou nafukovací atrakce, stanoviště pro zábavu dětí, nebudou chybět občerstvovací základny plné lahodného jídla a pití.

Odpoledne vystřídá soutěžní část dne téměř nekonečná after party pod otevřeným nebem. Vystoupí písničkář z Frýdku-Místku hrající vlastní tvorbu na kytaru a poslední dobou i na ukulele, známý se svým debutovým albem "Fajne-Mjesto" - René Souček. Za doprovodu živých kapel se zábava překlene přes západ slunce až do brzkých ranních hodin. Představí se např. Lenka Lo Hrůzová z Kopřivnice, pop-rock-elektro kapela MIRAI z Frýdku-Místku, rocková kapela NEVÍM z Prostějova a hudební seskupení PLÁN B, kteří zahrají k tanci i poslechu.

Celým programem bude, tak jako ve všech minulých letech, návštěvníky provázet moderátor Vlasta Korec.

Na Baškohrátky zve David Blahut také soutěžní týmy, kterým posílá vzkaz: „Přihlaste se, sestavte plavidlo a přijďte bojovat o ceny v hodnotě 30 tisíc! Veškeré podrobnosti včetně přihlášky naleznete na webových stránkách www.baskohratky.cz“