Historické automobilové skvosty vyjedou do Beskyd

Historické automobilové skvosty vyjedou do Beskyd

Publikováno: Út, 27.09.2016

Historické automobilové skvosty vyjedou ve středu 28. září na v pořadí již 6. ročník výletní jízdu historických vozidel Kravařskem a Pobeskydím. Svatováclavskou vyjížďku pořádá VVCC Rožnov p. R. ve spolupráci s Autoklubem Rožnov p. R. a Old Fiat Clubem Frýdek-Místek s podporou města Nový Jičín, statutárního města Frýdek-Místek, obce Kunín, zámku Kunín, Vagonářského muzea ve Studénce, Muzea Beskyd Frýdek-Místek, Pivovaru Radegast a společnosti Relax v Pobeskydí. Záštitu nad akcí převzal PhDr. Jaroslav Dvořák, starosta města Nový Jičín.

Letošní akce se zúčastní 200 historických automobilů a motocyklů do roku výroby 1980, start bude v 10.00 hodin v zámeckém parku v Kuníně.

Po startu projedou automobily  přes Studénku, Jistebník,Košatku, Starou ves nad Ondřejnicí, Brušperk, Staříč a Sviadnov. Ve Frýdku-Místku budou vozidla vystavena na Zámeckém náměstí v době od 11.30 do 13.00 hodin, kdy účastníci jízdy půjdou na prohlídku výstav a expozic v Muzeu Beskyd. V průběhu odpoledne pak automobily vyrazí do Nového Jičína přes Rychaltice, Hukvaldy, Mniší, Lubinu, Kopřivnice, Štramberk a Rybí do Nového Jičína, kde v 17.00 hodin proběhne zakončení akce na Masarykově náměstí.