Frýdek-Místek má nového průvodce

Frýdek-Místek má nového průvodce

Publikováno: Út, 14.01.2014

Statutární město Frýdek-Místek má zájem o vyšší návštěvnost ze strany turistů. Podpořit by ji mělo také vydání nového tištěného „Průvodce Frýdkem-Místkem a okolím“, který má návštěvníky informovat o doporučených aktivitách a možnostech trávení volného času ve městě a jeho blízkém okolí. Publikaci graficky a obsahově zpracovalo a následně vydalo Beskydské informační centrum.

Průvodce poskytne konkrétní tipy na výlet pro rodiče s dětmi, doporučí turistické trasy na zajímavá místa, zavede na naučné stezky i cyklistické trasy nebo stezky vhodné
pro in-line, nabídne možnosti jezdectví, golfu nebo odpočinku v relaxačních centrech. Zkrátka nepřijdou ani zájemci o historii a architekturu města, milovníci kultury a umění nebo labužníci, které průvodce zavede do vyhlášených kaváren a restaurací, ale také například na prohlídku továrny na výrobu medového dortu Marlenka nebo do minipivovaru.

„Cílem nového průvodce je ukázat turistům to nej z Frýdku-Místku a okolí a získat si jejich zájem o návštěvu města, které skutečně žije a při cestě do Beskyd stojí za to ho navštívit,“ řekla ředitelka BIC Monika Konvičná s tím, že průvodce je zpracován také do jazykových mutací, a to anglické, polské, francouzské, ruské a německé.

Pro zájemce je průvodce již nyní dostupný v pobočkách BIC a k dispozici bude také návštěvníkům veletrhů cestovního ruchu a dalších prezentačních akcí, kterých se město účastní. Jako první bude publikace představena na veletrhu cestovního ruchu Regiontour, který se koná od 16. ledna v Brně.