Beskydy jsou rájem pro cyklisty, služby cyklistům přibývají

Beskydy jsou rájem pro cyklisty, služby cyklistům přibývají

Publikováno: St, 28.06.2017

Beskydy jsou rájem pro milovníky cyklistiky. Cyklisté zde mohou využívat bohatou síť cyklostezek. Pokud nevíte, kam se na kole vydat, pomůže vám portál www.beskydynakole.com. Obsahuje ucelenou nabídku cyklotras pro horská kola, užitečné tipy a rady pro cyklisty, pozvánky na zajímavé cyklistické akce. Cyklotrasy si můžete stáhnout do GPS navigací. Součástí webového portálu je rubrika „zajímavosti a tipy“, která nabízí i možnosti stravování a ubytování v okolí cyklotras a další doplňkové služby přizpůsobené potřebám cyklistů.  Trasy jsou určeny zejména pro horská kola, jsou různé délky a obtížnosti.  

Zajímavou službu nabízí provozovatelé Dětského letního parku na Bílé. Na projížďku beskydskou krajinou se můžete vydat s průvodcem. Trasy je možné absolvovat na horských i silničních kolech, jsou přizpůsobeny tak, aby vyhovovaly různě pokročilým cyklistům včetně rodin s dětmi.  Zdejší průvodci vám vhodnou trasu doporučí, vybaví vás přesnou mapkou.

Na Bílé se můžete projet po tzv. singletrailech, což jsou jednosměrné úzké pěšiny pro kola, k výjezdu na trať můžete využít lanovku.

V Beskydech i podhůří si můžete kolo či koloběžku vypůjčit v síti půjčoven. Velkou popularitu zažívají elektrokola. Pokud se vám cestou vybije baterie, nemusíte se bát, že svou trasu pohodlně do cíle nedojedete – baterii si můžete dobít v některé ze 14 nabíjecích stanic, jejich využití je bezplatné.  

Pokud chcete ušetřit síly a dopravit se do Beskyd se svým kolem, můžete využít služeb cyklobusů. V Beskydech budou zavedeny 2 linky, jedna z Nového Jičína, druhá z Ostravy. Od poloviny června budou cyklobusy provozovány o víkendu, v době letních prázdnin denně.