Zveme vás na Týden Turistických informačních center

Zveme vás na Týden Turistických informačních center

Publikováno: Po, 16.10.2023

Nenechte si ujít Týden turistických informační center!

Již do 4. ročníku akce, která letos probíhá od 23. do 29. října 2023, se letos zapojí 11 turistických informačních center z Beskyd (máme jich 13) a mnoho dalších z celé České republiky. 

Tato akce poskytuje návštěvníkům příležitost lépe se seznámit s nabídkou infocenter a získat cenné informace pro své cestování. V rámci tohoto týdne můžete očekávat různé programy a aktivity, které jednotlivá turistická informační centra budou poskytovat. 

Můžete se těšit na zajímavou programovou nabídku – například zábavnou stezku o městě pro děti, kterou připravuje Turistické informační centrum ve Frýdku-Místku, i na výstup na radniční věž v Novém Jičíně, který nabídne TIC Nový Jičín.

TIC Kopřivnice chystá také poznávací městskou hru, soutěž i dětský koutek s omalovánkami, pexesem a puzzlemi. Ve Frenštátě pod Radhoštěm chystají voňavé perníčky a úsměv k tomu :). Ostatní turistická informační centra lákají na kvízy, malé dárečky i drobné občerstvení.

Mezi služby, které turistická informační centra poskytují, patří i turistické průvodce, mapy, brožury, letáky, rezervace ubytování, informace o dopravě, organizace prohlídek a další aktivity pro turisty. TIC může být také místem, kde můžete získat tipy na trasy a také se dozvědět o historii a kulturním dědictví daného místa.

Turistické informační centrum může být skvělým prvním místem na vašich cestách, zejména pokud jste v daném městě nebo regionu poprvé. 

Seznam všech turistických informačních center Beskyd je zde

Akce v celé ČR se koná pod záštitou Asociace turistických informačních center.