Živý betlém ve Valašském muzeu v přírodě

Živý betlém ve Valašském muzeu v přírodě

Publikováno: Pá, 19.12.2014

Živý betlém ve Valašském muzeu v přírodě a čtvrtý adventní koncert Základní umělecké školy. To jsou dvě hlavní kulturní akce, na které zve Rožnov v posledním adventním víkendu.

V sobotu 20. a v neděli 21. prosince se na Komorním amfiteátru Dřevěného městečka Valašského muzea v přírodě uskuteční tradiční představení nazvané Živý betlém. Tanečníci, muzikanti a zpěváci z rožnovských souborů Javořina, Radhošť a Soláň, Žesťový kvintet, členové Jezdeckého klubu Valašsko, folklorní soubor Valašenka z Vidče a dětská muzika Maryjánek ztvární lidovou hru o narození Ježíše podle Evangelia sv. Matouše. Program začíná vždy v 17,00 hodin. Plakát na akci naleznete zde.

Poslední adventní neděle 21. prosince bude v rámci adventních koncertů pořádaných ZUŠ Rožnov patřit Beskydskému orchestru, pod taktovkou učitele Zdeňka Valy. Mluveného slova se zpravidla zhostí bývalí absolventi literárně-dramatického oboru, sourozenci Vašků,“ uvedl ředitel ZUŠ Rožnov Petr Hofman.
„Výtěžek ze všech adventních koncertů je vždy věnován na dobročinné účely. V minulých letech bylo finančně přispěno například Charitě Valašské Meziříčí, Domovu Kamarád, MŠ 1.máje - Kuřátka, která má speciální třídu pro děti s více vadami a autismem a Základní škole praktické. Celkový výtěžek loňských koncertů čítal 68.905 korun,“ doplnil Petr Hofman s tím, že llošní výtěžek z adventních koncertů bude věnován Charitě Valašské Meziříčí pobočka Rožnov, MŠ 1 máje a jejich třídě „KUŘÁTKA“, ZŠ Praktické a Poradně pro ženy a dívky v Rožnově pod Radhoštěm.
Koncert začíná ve 14:00 hodin v kostele Všech svatých.

Zdroj: www.roznov.cz