Zažijte příběh Vánoc

Zažijte příběh Vánoc

Publikováno: Čt, 10.12.2015

Chcete nasát tu pravou vánoční atmosféru a zároveň se dozvědět, co jsou to liturgická období, advent, co znamenají jednotlivé adventní neděle, jak se v minulosti na Frýdecko-Místecku slavily Vánoce a jaké zde byly zvyky nebo v čem mají původ betlémy, vánoční stromy, koledy a jiné symboly Vánoc? Vydejte se s námi na společnou předvánoční procházku, která se koná v rámci oblíbených Dnů s průvodcem.

První prohlídka se uskuteční 15. prosince 2015 ve Frýdku-Místku. Zde se sejdeme na Zámeckém náměstí ve Frýdku v 15.00 hodin. V průběhu 1,5 až 2 hodin s průvodcem navštívíme kostel sv. Jana Křtitele, kostel sv. Jošta a baziliku Navštívení Panny Marie.

O den později, tj. 16. prosince 2015, zavítá Vánoční Den s průvodcem do Frýdlantu n. O. Sraz bude před Kulturním centrem (u Městského úřadu) v 15.00 hodin. Odtud se vydáme do Galerie uměleckého smaltu a litiny, poté přes parčík na náměstí, zajdeme ke kapli, která stojí na místě původního dřevěného kostela sv. Matouše, navštívíme kostel sv. Bartoloměje a na závěr pak kapli v nynějším Domově pro seniory, která je věrnou napodobeninou chrámu sv. Pavla v Římě.

Obě prohlídky zpestří ve Frýdku-Místku hudební vystoupení dětí ze zdejší Základní umělecké školy a ve Frýdlantu n. O. dětského folklórního sboru Lašánek.

Vánoční Den s průvodcem se koná zdarma a za jakéhokoliv počasí.