Zábavný park v Bílé láká rodiny s dětmi

Zábavný park v Bílé láká rodiny s dětmi

Publikováno: Pá, 02.05.2014

V zimě populární zimní středisko, v létě ideální místo pro dovolenou s dětmi. Přesně tyto podmínky nabízí turistům areál na Bílé. Uprostřed nádherné beskydské přírody, nedaleko vodní nádrže Šance, moderní dětský a lanový park láká na široké spektrum aktivit.

„Letos jsme využili příznivého počasí a otevřeli již 1. května. Pro naše nejmenší jsme připravili letní tubing s pojízdnými pásy, kolotoč Rotondo, skluzavkový ráj, trampolíny, minigolf, obří pískoviště a mnoho dalších zábavných atraktivit,“ uvedl Jiří Nakládal, vedoucí oblíbeného dětského centra v Bílé.

Když skončí lyžařská sezóna, Ski areál se již tradičně přemění na zážitkový svět pro malé i velké návštěvníky Beskyd. Velmi populární atrakcí je dětský lanový park, který je díky bezpečnostním sítím vhodný pro děvčátka a chlapce již od tří let. V oblíbenosti za ním nezaostává ani vodní svět, kde si děti mohou vyzkoušet princip fungování vodního kola či bucharu v hamru.

Milovníci turistiky se vydávají na dobrodružnou stezku beskydských pašeráků a nenechají si ujít ani nově otevřenou oboru s divokou zvěří. „Na Bílou jezdíme s rodinou velmi rádi, zejména v zimě na lyže. Když jsme se však dozvěděli o zdejších jarních a letních aktivitách, ani chvíli jsme neváhali a vyrazili se synem na výlet,“ uvedl tatínek čtyřletého Patrika z Brušperku.

Cena celodenního vstupného činí 190 korun, platí ho však pouze děti a doprovod má vstup zdarma. „Vzali jsme zde vnuky již potřetí a rozhodně ne naposledy. S manželkou si odpočineme na čerstvém vzduchu a kluci se vyřádí,“ uvedl dědeček Matyáše a Šimona z Bohumína. Oba malí chlapci našli největší zálibu ve šlapacích autech, která areál nabízí ve dvou velikostech pro děti různých věkových kategorií.

Lanovka se rozjede 16. května

Největší lákadlo, čtyřsedadlová lanová dráha, zahájí provoz 16. května. Je dlouhá 900 metrů a návštěvníky do konce června bude vozit vždy od pátku do neděle a o letních prázdninách každý den s výjimkou pondělků. „Kola, koloběžky, kočárky a pejsky zákazníkům vyvezeme zcela zdarma,“ sdělil Jaroslav Vrzgula, vedoucí Ski areálu Bílá.

U konce lanové dráhy, která je součástí dětských tras Pohádkové Česko a Pašerácká stezka, začínají i dvě singletrailové tratě pro stále více příznivců tohoto adrenalinového sportu.

Provozovatelé zábavného parku chystají na květen a červen výukové programy v přírodě pro žáky mateřských i základních škol. O prázdninách budou dvakrát denně pořádat letní animační programy. Připravují také týdenní indiánské setkání na Bílé a výjezdové příměstské tábory pro děti od čtyř do třinácti let.

Dostupnost areálu v obci Bílá, která je téměř na hranicích se Slovenskem, je velmi dobrá i pro ty, kdo nevlastní automobil. Mimo běžné autobusové dopravy návštěvníci s příchodem léta využívají i cyklobusy. Kdo chce na Bílé prožít několik dní a užít si místní krásnou přírodu a pěší túry, ubytuje se v místních hotelích, penzionech i chatách, jejichž seznam zveřejňuje obecní web www.obecbila.cz

Zdroj: www.novinky.cz