Za otevřením 6. fotopointu do Hodslavic (třeba na kole!)

Za otevřením 6. fotopointu do Hodslavic (třeba na kole!)

Publikováno: Čt, 24.08.2023

Patříte-li mezi milovníky umění, Palackého nebo nádherných výhledů, máme pro vás tip na první zářijový víkend.

Vyrazte na kole do Hodslavic, kde se 2.–3. září 2023 bude konat výstava pod širým nebem, která nese název Sochy u lesa. Kromě soch můžete ale také vidět obrazy od lokálních i začínajících umělců. Výstava bude doplněna o doprovodný program – a to jak v sobotu, tak v neděli. 

Sobotu zahájí Slavnostní vernisáž u Fojtovy stodoly ve 13:30, potom bude následovat odhalení 6. fotopointu uměleckých vyhlídek Františka Palackého. Pokud jste neviděli předchozích pět, máte alespoň o důvod víc toto nádherné místo navštívit

Další doprovodný program akce naleznete na webových stránkách.

A náš tip na dopravu? Pokud nejste z Nového Jičína, dostaňte se tam třeba vlakem, autem, anebo na kole. Z Nového Jičína vede totiž cyklotrasa Koleje právě přes zmíněné Hodslavice. Dále pak můžete pokračovat až do Hostašovic k železniční stanici, kde cyklotrasa končí. Tipy na místa, která můžete během dne dále navštívit, najdete TADY.

Co byste ještě měli vědět? S kartičkou Beskydy-Valašsko Card můžete využít zvýhodněný vstup v rodném domě Františka Palackého, kde se nachází 5. fotopoint!