Vystoupejte na Lysou horu s průvodcem

Vystoupejte na Lysou horu s průvodcem

Publikováno: Pá, 07.07.2017

11. července máte další příležitost vystoupat na Lysou horu s průvodcem! Nenechte si ujít pohodový výstup na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd, díky kterému poznáte Lysou horu jinak! Rezervujte si své místo do pondělí 10. července na e-mailu info@beskydy-info.cz nebo na tel. 558 676 909!

Na celkem 7 zastaveních vás seznámíme třeba s historií Lysé hory, s Ondrášem - pánem Lysé hory, s jeskyněmi na Lukšinci, s pověstmi tradujícími se o Lysé hoře, přidáme také vyprávění o obětech Lysé hory a povíme více o stavbách nacházejícími se na samotném vrcholu Lysé hory. Trasa je turisticky náročná a má převýšení 700 m. Odměnou vám však za náročný výstup bude překrásný výhled na Javorníky, Jeseníky, Malou Fatru i na vzdálené tatranské štíty.

Netradiční výstup rozložený do krátkých zastávek s poutavým výkladem se stává zejména pro fyzicky slabší turisty či pro malé děti jednodušší, příjemnější a pestřejší. Cestou je pro vás připraven vědomostní kvíz.

O týden později, v úterý 18. července, máte jedinečnou příležitost vyjít na Lysou horu i v doprovodu Lašského krále. Tak si ji nenechte ujít! Produkt Po stopách zbojníka Ondráše získal také v letošním roce Cenu cestovního ruchu v kategorii Nejlepší turistický produkt v Beskydech.