Vydejte se s průvodcem o prázdninách na Lysou horu!

Vydejte se s průvodcem o prázdninách na Lysou horu! Vydejte se s průvodcem o prázdninách na Lysou horu!

Publikováno: Pá, 28.06.2013

Seriál komentovaných výstupů na Lysou horu pokračuje! O letních prázdninách se s průvodcem a Beskydským informačním centrem Frýdek-Místek můžete vydat opět na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd a to konkrétně 9.7., 23.7., 13.8. a 27.8.2013. Sraz účastníků je vždy u lanového centra Opičárna v Ostravici v 8.30 hod.

Průvodce seznámí účastníky na celkem 7 zastaveních s historií Lysé hory, s Ondrášem - pánem Lysé hory, s jeskyněmi na Lukšinci, s pověstmi tradujícími se o Lysé hoře, přidá také vyprávění o obětech Lysé hory a poví více o stavbách nacházejícími se na samotném vrcholu Lysé hory. Trasa je turisticky náročná, má převýšení 700 m a trvá 2-3 hodiny dle fyzických předpokladů účastníků. Odměnou však za náročný výstup bude za pěkného počasí překrásný výhled na Javorníky, Jeseníky, Malou Fatru i na vzdálené tatranské štíty. Netradiční výstup rozložený do krátkých zastávek s poutavým výkladem se tímto stává zejména pro fyzicky slabší turisty či malé děti jednodušší, příjemnější a pestřejší. Cestou bude probíhat i vědomostní soutěž, jejíž odpovědi zazní v průběhu výkladu. Na samotném vrcholu pak bude vylosován jeden výherce, který obdrží balíček věnovaný Beskydským informačním centrem. Všichni účastníci výstupu dostanou jako upomínku na výstup propagační materiál věnován Lysé hoře.

Zájemci o výstup se mohou vždy hlásit do pondělí před samostatným výstupem do 12.00 hodin na tel. čísle 558 676 909  nebo na e-mailu janovska.dagmar@beskydy-info.cz . Nezapomeňte, že počet osob ve skupině je omezen!

Akce se koná pouze v případě příznivého počasí, sledujte proto webové stránky Beskydského informačního centra Frýdek-Místek www.beskydy.com!

Podmínky k výstupu:

Cena za předem stanovené termíny pro veřejnost: 50,- Kč, do 6 let ZDARMA

Doba výstupu: trvá dle rychlosti skupiny cca 2-3 hodin

Minimální počet skupiny: výstup se koná vždy pro min. 6 platících osob

Maximální počet skupiny: 25 osob

Kdo se může zúčastnit: všichni od 5 do 99 let, v dobrém zdravotním stavu a fyzické kondici

Kdo se nemůže zúčastnit: osoba v podnapilém stavu či pod vlivem jiných omamných látek a děti do 15 let bez doprovodu rodičů