Vodní záchranáři budou v aquaparku Olešná učit, jak zachránit dítě

Vodní záchranáři budou v aquaparku Olešná učit, jak zachránit dítě

Publikováno: Pá, 10.07.2015

V sobotu 11. července se v aquaparku Olešná postarají vodní záchranáři o praktický nácvik záchrany tonoucího dítěte. Aktuální akce „Zachraň si své dítě“ je určena nejen pro rodiče, ale i prarodiče, tety a strýce a všechny, kteří mají na starosti děti u vody. Od 11:30 až do 17:00 budou specialisté vodní záchranné služby předvádět účinnou první pomoc – především dýchání z úst do úst i masáž srdce. „Odborníci ukážou i to, jak vytáhnout topící se dítě z vody. I dítě totiž dokáže v panice stáhnout pod hladinu svého zachránce,“ doplňuje Monika Konvičná, ředitelka Beskydského informačního centra, které akci propaguje na speciálních návštěvnických stránkách www.visitfm.cz.

Lidé mohou do aquaparku na Olešnou přicházet už od ranních hodin. Na akci se záchranáři nebudou muset platit žádné zvláštní vstupné nad rámec vstupu do aquaparku. Vodní záchranná služba pak bude organizovat nácvik resuscitace průběžně podle zájmu návštěvníků. K dispozici budou plovací vesty, kruhy, ale především modely pro nácvik záchrany. „Připraveny budou jak model dospělého, tak dítěte, aby byl nácvik co nejbližší realitě,“ vysvětluje za provozovatele aquaparku Olešná Veronika Kubáňová.

Sobota ale nebude na Olešné jen poučná. Připraveny jsou také zajímavé atrakce. Například kotvený létající balón, který vyzdvihne návštěvníky aquaparku do výšky 30 metrů na netradiční vyhlídkovou podívanou nad vodním areálem. Příchozí se mohou těšit také na fotbal v zorbingových koulích, na aqua aerobik a doprovod místního vodního maskota Spoxe. Ten se bude pohybovat i se záchranáři a přiloží packy k dílu i při nácviku resuscitace.