Ve Štramberku odhalíte kouzlo první republiky

Ve Štramberku odhalíte kouzlo první republiky

Publikováno: Po, 13.08.2018

Horské městečko v srdci Beskyd již přilákalo nejednoho návštěvníka. Oblíbené a turisty hojně navštěvované místo přišlo s další novinkou a nyní také nabízí turistům netradiční provedení uličkami města tematicky věnované oslavám výročí vzniku Československého státu. Neotřelá prohlídka Štramberka jedinečnou formou zpříjemní lidem trávení volného času v Beskydech.

Když se zaslechne výraz první republika, každý si vzpomene na období prosperity, hvězdy stříbrného plátna, či ikonickou módu. Ale víte, jak období prožívalo horské městečko v srdci Beskyd? Jak je spjatý s moravským Betlémem státník Tomáš Garique Masaryk, cestovatel Jiří Hanzelka nebo malíř pravěku Zdeněk Burian? Jak se žilo měšťanům na náměstí a kolik si vydělali obyčejní lidé za tkalcovským stavem nebo v lomu? To vše a mnohem více se dozvíte na komentované prohlídce Štramberkem, kde se vydáte po stopách jeho největší slávy, do období první republiky.

Kromě malebných zákoutí a roubených chaloupek, které jsou pro Štramberk typické, vás čeká výhled ze středověké strážní věže hradu Štramberk, navštívíte místní hasičskou zbrojnici s unikátním kouskem – veteránem vozidla Tatra T26, vyšplháte se do útrob jeskyně Šipka, kterou znáte z hodin dějepisu a nakonec nakouknete pod ruce mistru pekaři, který vám přímo před vašimi zraky upeče prvotřídní Štramberské ucho způsobem stejným jako za dob první republiky,“ vybízí k návštěvě ředitelka Destinačního managementu Beskydy – Valašsko Monika Konvičná. Věřte, že křupavá pochoutka a medový dozvuk na jazyku potěší vaše chuťové pohárky, libá vůně tajné směsi koření vás bude provázet i po cestě z pekárny.

Nejbližší prvorepubliková prohlídka se koná dne 9. 9., další 7. 10. 2018, vždy od 14 hod., se setkáním účastníků u kašny na štramberském Náměstí. Časová náročnost cca 3 hodiny.

Nezávisle na připravovaných termínech mají zájemci možnost domluvit si komentované prohlídky individuálně tak, aby jim vyhovovaly právě pro jejich termín pobytu v Beskydech.

Bližší informace na https://www.beskydyportal.cz/cz/produkt/stramberske-pikanterie