Ve Frýdku-Místku se budou opět lámat rekordy

Ve Frýdku-Místku se budou opět lámat rekordy

Publikováno: Po, 28.07.2014

Již šestý ročník Beskydských rekordů odstartuje v sobotu 23. srpna v devět hodin na náměstí Svobody v Místku. V minulých letech účastníci pili třetinková piva, stříleli pokutové kopy do branky, pochutnávali si na Marlence, skládali obří puzzle a běhali do schodů. Na co se zaměří letos?

„V tomto ročníku nasedneme na spinningová kola a pomyslně projedeme napříč turistickou oblastí Beskydy-Valašsko. Imaginární trasa dlouhá 180 kilometrů povede z Místku přes Frýdlant nad Ostravicí, Frenštát pod Radhoštěm, Štramberk, Nový Jičín, Žermanice, Raškovice, Lysou horu a z ní pak do Malenovic a zpět do Frýdku-Místku. Našim cílem je tento úkol zvládnout během dvanácti hodin, zájemci se budou na stacionárních kolech střídat vždy po minutě,“ uvedla Lucie Talavašková, marketingová manažerka Beskydského informačního centra (BIC). To celou akci ve spolupráci s městem Frýdek-Místek pořádá.

Kromě dvanáctihodinového spinningového maratonu čeká návštěvníky Beskydských rekordů zajímavý program. Vystoupí kapela Fleret, Pangea – the Beatles revival band, představí se také zpěvačka Debbi nebo René Souček. Svou show předvedou mažoretky z klubu Talento Frýdek-Místek, aerobiková skupina Storm Beat a tanečníci z Dancepoint. Na své si přijdou i milovníci bojového umění, pro které je připravena ukázka Taekwon-Do.

Pořadatelé nezapomněli ani na program pro nejmenší účastníky. Mohou se těšit na zábavné soutěže, oblíbeného klauna Hopsalína nebo populární hudební skupinu Pískomil se vrací. Celým dnem účastníky provede sportovní komentátor Vojtěch Bernatský.

Beskydské rekordy jsou součástí kulturního festivalu Beskydské Veseléto. Ten ukončí v sobotu 30. srpna Frýdecké historické slavnosti.

Zdroj: www.novinky.cz