Valašská rally zavítá do Hukvald i Kopřivnice

Valašská rally zavítá do Hukvald i Kopřivnice

Publikováno: Pá, 08.04.2016

V okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice se uskuteční ve dnech 15. a 16. dubna. Slavnostní start Valašky, bude v pátek v podvečer na náměstí ve Valašském Meziříčí. Plocha náměstí v centru města stane svědkem slavnostního startu, kde přes startovní rampu projedou všechny posádky.

Ostrý start do prvních kilometrů rychlostních zkoušek je na programu 16. dubna v Kopřivnici. Z kopřivnického areálu se vydají rally posádky na trasy rychlostních zkoušek. Jsou celkem čtyři a každou absolvují jezdci dvakrát. Na rally posádky a diváky čeká absolutní novinka. Jeden z rychlostních testů se pojede na zkušebním okruhu Tatry v Kopřivnici. To slibuje pro jezdce hodně práce a pro diváky adrenalinovou podívanou. Naposledy se zde rychlostní zkouška uskutečnila při Barum rally před mnoha lety.

Valašská rally zavítá ale také do Hukvald. Seznamovací jízdy budou probíhat za  běžného silničního provozu v pátek 15. dubna od 8.00 do 12.00 hodin. Ostrý závod se pak uskuteční v sobotu 16. dubna. Na území Hukvald se pojedou dvě rychlostní zkoušky, a to po silnici III/4863 od Hájova k hotelu Hukvaldy a dále po silnici II/486 směrem na Mniší. Na příjezdových silnicích budou umístěny dopravní značky a informační tabule. V sobotu pak budou trasy uzavřeny pro závod od 8.00 do 15.35 hodin.

Na Novojičínsku absolvují posádky ještě jednu „erzetu“ a další následně pak v okolí Valašského Meziříčí.