Turistickou sezónu v Beskydech zahájí hradní slavnosti i Pikanterie

Turistickou sezónu v Beskydech zahájí hradní slavnosti i Pikanterie

Publikováno: Po, 11.03.2019

Závěr března bude patřit slavnostním průvodům, šermířským rozbrojům a hradní veselici nejen na hradě Hukvaldy. Své brány otevře návštěvníkům i zámek v Kuníně a nebo hrad ve Štramberku. 

Slavnostní otevření hradu Hukvaldy s bohatým doprovodným programem vás čeká 30. 3. 2019. od 10:00. Areál hradu si budete moci vychutnat mimo pondělky od dubna do října, kdy si hrad můžete projít po své ose nebo lze využít komentovaných prohlídek.

Bližší informace a ceník vstupného naleznete zde.

Novou turistickou sezonu zahájí o stejném čase i zámek Kunín, který přivítá své první letošní návštěvníky také poslední březnovou sobotu. V jaké dny můžete zámek navštívit a jaký z okruhů zvolit se dozvíte zde.

První aprílový víkend ožije i nádvoří hradu ve Štramberku. Buďte  u toho a zapojte se do hradních radovánek! Pohled ze štramberské Trúby si tak od 6. 4. 2019 budete moci vychutnat i v týdnu. 

Při toulkách Beskydami nezapomínejte na svou Beskydy Card. Nenechte ji sedět doma a využijte naplno jejích výhod v Hukvaldech, Kuníně i Štramberku, kde můžete uplatnit kartu hned na několika místech - při vstupu na věž, v Muzeu Zdeňka Buriana, ve Vánoční chalupě nebo při Štramberských pikanteriích, které startují šňůru prohlídek již v neděli 24. 3. 2019.