Tipy na víkendové akce

Tipy na víkendové akce

Publikováno: Pá, 12.09.2014

Zátopkovy schody

Sportování pro celou rodinu se můžete zúčastnit v sobotu 13. září ve Štramberku. Běh do schodů, šplhání na Trúbu, slaňování z Trúby a další sportovní disciplíny až do 16 hodin. Hlavní soutěž v běhu do schodů proběhne od 11 do 13 hodin. K vidění bude i přehlídka dravců, možnost nahlédnutí do Slámové sluje a na chatě Dr. Hrstky Vás pohostí grilovanou kýtou.

Noční Javorníkování

Pro cyklisty se rovněž v sobotu uskuteční noční vyjížďka na Velký Javrník na horských kolech. Sraz nadšenců bude ve 21 hodin před prodejnou CykloArt v Kopřivnici. Cestou se však můžete kdykoliv přidat a vychutnat si netradiční denní dobu v sedle kola. Bližší informace na webových stránkách CykloArtu Kopřivnice.

Skautská pouť

Skautské centrum VANAIVAN uspořádalo svou vlastní pouť v Kopřivnici. V sobotu 13. 9. od 13 hodin si přijďte vyzkoušet lezeckou stěnu, lanové překážky, lukostřelbu, něco si vytvořit ve skautské dílně, a připraveno bude i promítání táborových filmů a fotek.

Koncert UNICORN’s

Kopřivnická čajovna [árt té kafé] Mandala nabízí kulturní zážitek formou koncertuKarolin G. & Markét K., pod názvem UNIKORN´s vol. 3. Vaše smysly roztančí v sobotu 13. 9. od 21 hodin v prostorách čajovny Mandala v Šustalově vile. Vstup volný.

Koncert Petry Janů a hudební skupiny Golem

Do příborského Městského parku Vás zveme na koncert zpěvačky Petry Janů s hudební skupinou Golem. Koncert se uskuteční v neděli 14. 9. rámci Dnů evropského dědictví od 16 hodin. Od 15 hodin a po celou dobu koncertu budou pro děti k dispozici zdarma nafukovací atrakce. Vstup volný.

Dny Evropského dědictví v Příboře

Od pátku 12. 9. až do neděle 14. 9. se v rámci Dnů Evropského dědictví je možno zdarma navštívit příborské památky. Součástí expozic budou i výstavy obrazů a fotografií, na programu bude procházka městskou památkovou rezervací s průvodcem MUDr. Mořicem Jurečkou, ceremonie na náměstí S. Feruda a mnoho dalšího. V sobotu ve 21 hodin bude slavnostní zakončení na příborském náměstí. Podrobnosti o harmonogramu naleznete na webových stránkách města Příbora a v příborském informačním centru. Bližší informace naleznete ZDE.

Šermířské klání se starodávným jarmarkem

V sobotu 13. 9. 2014 na vás čeká od 11.00 na náměstí ve Štramberku šermířské klání se starodávným jarmarkem a farmářským trhem. Od 13.00 vystoupení skupin (Rabussa, Country skupina Tolik), šermířů a sokolníků. Ve 20.00 za příznívého počasí ohňová show v podání skupiny Historika.

Rocker a dvě staré dámy

Divadelní spolek Kotouč (Věra Halamíková, Lenka Šafářová, Martin Přidal, Blanka Lichnovská) sehrají v Amfiteátru pod Starou věží ve Štramberku v pátek 12. 9. 2014 od 19.00 divadelní hru Rocker a dvě staré dámy. V případě nepříznivého počasí se bude hrát v Kulturním domě. Vstupné 50 Kč.

Den otevřených dveří v Pokusných štolách ve Štramberku

V sobotu 13. září 2014 v pokusných štolách ve Štramberku proběhne v rámci Dnů evropského dědictví Den otevřených dveří. Toto v Česku unikátní pracoviště se skládá ze tří pokusných štol vyražených v dobývacím prostoru lomu Kotouč. Budou zde předvedeny výbuchy různých druhů prachů s odlišnými navážkami podle konkrétního prachu od 2 kg až po 8 kg a to vždy v dvouhodinových intervalech v 9, 11, 13 a 15 hodin. Pro děti budou připraveny zajímavé soutěže i sladké odměny. Bližší infromace naleznete ZDE.

Zdroj: www.lasska-brana.cz