Tipy na víkend v Novém Jičíně a okolí

Tipy na víkend v Novém Jičíně a okolí

Publikováno: Pá, 01.08.2014

Nový Jičín - ZRNÍ

Koncert pohodové, alternativní kapely z Kladna se uskuteční v pátek 1. 8. ve 20:00 na Masarykově náměstí v Novém Jičíně. V současné době jedna z nejzajímavějších kapel v oblasti experimentální hudby! V r. 2012 si kapela “zasloužila” Anděla za objev roku. Výborná instrumentálnost jednotlivých členů, která místy vede až do monotonního, tanečního rytmu. Spolu s hravými texty, místy až melancholickými, kapela vytvoří jedinečný zážitek, o který by se nikdo neměl nechat připravit!

Starý Jičín – HRADNÍ PLANETÁRIUM

V pátek 1. 8. a v sobotu 2. 8. vždy od 21:00 na hradě Starý Jičín - pozorování noční oblohy hvězdářskými dalekohledy z hvězdárny Valašské Meziříčí s odborným výkladem pracovníků hvězdárny a také projekce a přednáška kastelána zámku Kunín s výkladem o dějinách zámku v Kuníně a hradu Starý Jičín. Historie zámku a hradu ožije starými příběhy. Projekce obrazů a fotografií s výkladem o dějinách zámku a hradu na nejvyšší zeď hradního paláce. Více na www.hradstaryjicin.cz.

Kunín – SRAZ HISTORICKÝCH VOZIDEL A MOTOCYKLŮ

Sraz historických vozidel a motocyklů a Soutěž elegance se uskuteční již tuto sobotu 2. srpna 2014 v areálu zámeckého parku v Kuníně. Po celý den pro Vás bude připraven bohatý doprovodný program – módní přehlídky dobového oblečení a klobouků, spodního prádla a plavek, swingová hudba, flašinetáři nejen z ČR, miniželeznice proděti. Po obědě budou vyhlášení vítězové Soutěže elegance.
Cca 140 automobilových a motorkářských veteránů bude v zámeckém parku k vidění mezi 9:00 až 15:30. Po jejich odjezdu se uskuteční koncert historických flašinetů.

Rožnov pod Radhoštěm – JÁNOŠÍKŮV DUKÁT

16. ročník mezinárodního festivalu slovenského folklóru v Českej republice, který se uskuteční ve dnech 1. – 3. 8. 2014 ve Valašském muzeu v přírodě. Více na www.vmp.cz

Frenštát pod Radhoštěm - SVÁTEK DŘEVA

V sobotu 2. 8. 2014 od 8:00 se v Amfiteátru na Horečkách uskuteční již 3. ročník Svátku dřeva. Stěžejním bodem programu tohoto festivalu je dřevorubecká soutěž dvoučlenných týmů. Součástí programu III. ročníku Svátku dřeva bude také bohatý doprovodný program sestávající z prezentace dřevozpracovatelských firem, zahradní techniky, ale také lidových řemesel. Doprovodný program bude doplněn exhibičním vystoupením osminásobného mistra republiky v Timbersportu Jana Svobody Na závěr akce se uskuteční koncert FRANTIŠKA NEDVĚDA & TIE BREAK. Vstup zdarma.

Veřovice – NEJEN S KOČÁRKY NA VELKÝ JAVORNÍK

Pro všechny zájemce a milovníky přírody se v sobotu 2. srpna 2014 uskuteční druhé "kočárkování" na atraktivní beskydský vrchol, který na mapě najdete pod názvem Velký Javorník. Vydejme se tedy společně po 6 km dlouhé asfaltečce, kde je nulový provoz a staňme společně na vrcholu s úžasným výhledem.
Tak neváhejte a vyrazte s námi do přírody a prověřte svoji "kočárkovou" kondičku :-). Přijďte se projít, nejedná se o závod!!! Start je společný, tempo ale individuální a přizpůsobené nejmladším účastníkům. Vítány jsou i manduky, nosičky, cyklovozíky atd. Start je v 11:00 z parkoviště u fotbalového hřiště. Zpestření na závěr: desítky atrakcí v rámci „Svátku dřeva“

Frenštát pod Radhoštěm - CYKLOVÍKEND PRO RODINY S DĚTMI

Cyklovyjižďky různých délek a náročnosti po malebném Frenštátsku. Nejen s kočárky na Javorník. Promítání z cest cyklocestovatelských rodin. V neděli 3. 8. hry, soutěže a zábava pro děti. Více na www.cyklocestovani.cz

Hukvaldy – WESTERN NA HRADĚ

Příběhy neohrožených pistolníků, chrabře kráčejících vstříc tlupě banditů na liduprázdné ulici, nebo příběhy indiánů prohánějících se po prérijích. Pojďte nakouknout a vrátit se časem zpět mezi kovboje a indiány v sobotu 2. 8. 2014 od 11:00 do 17:00 na hrad Hukvaldy. Na programu bude nějaké pro praníčko a stříleníčko, ukázka trikového lasování, Country tance, Show s honáckými biči. Více na www.janackovyhukvaldy.cz/cz/hrad.

Štramberk – SLET DRAVÝCH PTÁKŮ NA TRÚBĚ

Ukázky dravých ptáků s odborným výkladem jejich pánů – sokolníků, které se uskuteční v sobotu 2. 8. a neděli 3. 8.2014 od 10:00 do 17:00. Těšit se můžete na focení s dravci i na ukázky letů dravých ptáků. Dalším programovým lákadlem je určitě vystoupení šermířské skupiny Valmonti ze Vsetína, ti mají připraveny dvě dramatické scénky s ukázkami šermu.

Hradec nad Moravicí – KOVÁŘSKÉ SONÁTY

Kovářské sympozium na nádvoří Červeného zámku v Hradci nad Moravicí 2. 8. – 3. 8. 2014. Zahájení 1. ročníku Kovářských sonát - ukázky kování za použití tradiční kovářské technologie, kování pro děti, muzeum zámecké kovárny, noční kování, výstava vykovaných exponátů. Další informace naleznete na www.kovarskesonaty.cz.

Nový Jičín - MĚSTSKÁ DECHOVÁ HUDBA NOVÝ JIČÍN

Dechová muzika pro starší spoluobčany v jedinečné atmosféře zahrady Nové Slunce v neděli 3. 8. 2014 od 16:00 hod.

Starý Jičín – IV. ročník KOČÁRKYÁDY

Velké setkání kočárků z podhradí a blízkého či vzdáleného okolí na hradě Starý Jičín v neděli 3. 8. 2014 od 14:00 hod. Děti se mohou těšit na skákací hrad a historickou střelnici, kde si mohou zastřílet z luku nebo kuše. Každý kočárek si navíc jako dárek odveze eSpéZetku kočárku. Pro maminky a tatínky bude nachystáno netradiční pivo a taky něco na zub. Součástí akce bude velká soutěž v pojídání knedlíků, ve které se můžete utkat a změřit si své “síly” s českým přeborníkem ” otesánkem” MAXIJEDLÍKEM Jaroslavem Němcem. Více na www.hradstaryjicin.cz

Janovice - GRAND PRIX FORMAN

Cyklistický závod Grand Prix Forman a Grand Prix Forman kids 2014, který proběhne 3. srpna 2014 v Janovicích u Starého Jičína.

 Zdroj: www.icnj.cz