Tipy na víkend 12. - 15. 8. 2021

Tipy na víkend 12. - 15. 8. 2021

Publikováno: Čt, 12.08.2021

V polovině srpna si můžete vychutnat:

  • Lašskou naučnou stezku Štramberkem, která vás provede tím nejzajímavějším, co tento "moravský betlém" nabízí. Jen namátkou zmíníme Trúbu, štramberské náměstí, botanickou zahradu, jeskyni Šipku a mnoho a mnoho dalšího. Nádherná procházka pro všechny, bez ohledu na věk nebo pohlaví.
  • Odpočinou si můžete v Janáčkových sadech. Od poloviny 16. století až do roku 1830 se v těchto místech rozkládal v pořadí druhý novojičínský hřbitov. Jeho pozůstatkem je kaple svatého Kříže z roku 1757. Po zrušení hřbitova se roku 1879 rozšířená plocha proměnila na park. Spatříte zde „bludné balvany" švédské žuly a ruly, které do okolí Nového Jičína před 500 tisíci až 550 tisíci let dopravil kontinentální ledovec ze Skandinávie.
  • A na závěr velký cyklistický okruh z Trojanovic Ráztoky přes Pustevny a Martiňák na přehradu na Horní Bečvě, dál po cyklostezce Bečva kolem Biotopu na Prostřední Bečvu do Rožnova pod Radhoštěm. Zpět do Trojanovic Ráztoky po staré cestě z Rožnova p.R. na sedlo Pindula a severním úbočím Radhoště - tzv. Sašinou cestou.