Strávíte víkend v oblasti Lašské brány?

Strávíte víkend v oblasti Lašské brány?

Publikováno: Pá, 19.12.2014

IV. adventní koncert

A máme před sebou již poslední adventní neděli. Užít si ji můžete v refektáři piaristického kláštera v Příboře. Od 17.00 hodin zde vystoupí Vokální skupina X-Tet se svým repertoárem černošských spirituálů. Vstupenky zakoupíte za 50 Kč v Městském informačním centru.


Vánoční akce s náboženskou tématikou

Vánoce jsou především křesťanskými svátky. Tomu se přizpůsobuje i nabízený program. V sobotu se v Kostele sv. Jana Nepomuckého ve Štramberku uskuteční od 16.00 hodin písňový a dramatický pořad o světcích "Za nebeskou bránou II.". V programu se představí sólisté Chrámového sboru ze Štramberka, kvartet Komorního orchestru Pavla Josefa Vejvanovského z Nového Jičína, herci divadelního souboru Pod věží ze Štramberka a nositel ceny Laureát Strážnice 2010 Soubor lidových písní a tanců Valašský vojvoda z Kozlovic.
V sobotu se také uskuteční akce u vánočního stromu v Mniší. Účastníci se mohou těšit na poslech dechové hudby Javořinka i dětský betlém.


Lo a její hvězdy

V neděli se můžete zúčastnit dobročinné akce s názvem "Lo a její hvězdy". Jedná se o netradiční setkání Lenky Hrůzové s místními muzikanty a kamarády. Dobročinný koncert v den slunovratu podpoří neziskovou organizaci Purpura, o. s. Akce se uskuteční v Katolickém domě v Kopřivnici od 18.00 hodin. Vstupenky lze zakoupit za 250 Kč v předprodejích v Informačním centru Kopřivnice, Baru Fifty, Restauraci Katolický dům, Restauraci Mandala a čajovně [árt té kafé] Mandala.

Zdroj: www.lasska-brana.cz