Štramberk zve na velikonoční komentovanou prohlídku aneb na zákoutí malebná jako Zlatá ulička v Praze

Štramberk zve na velikonoční komentovanou prohlídku aneb na zákoutí malebná jako Zlatá ulička v Praze

Publikováno: Čt, 22.03.2018

Štramberk zahajuje novou  tradici  komentovaných  prohlídek. Průvodci a autoři nápadu z místního spolku „Tábor U Kateřiny“ si je s úspěchem vyzkoušeli koncem roku. S jarem je proto ve Štramberku zavádějí pravidelně. První prohlídka proběhne už tuto neděli (25. 3.) a bude velikonočně laděná. Začne na náměstí ve Štramberku  ve  14  hodin  a  povede  zájemce  jeden  a  půl kilometru  dlouhou trasou s 12  zastaveními  u  roubenek  a  zajímavých  zákoutí  podhorského  městečka  s  bohatou  historií  a atraktivní věží Trúbou.

„Společně s průvodci si projdete centrem historického městečka, nakouknete do výrobny pravých Štramberských uší a vystoupáte na věž Trúba,“ slibuje ředitelka Destinačního managementu Beskydy – Valašsko Monika Konvičná. Program, který společně se štramberskými nadšenci dali dohromady, slibuje všechny „Štramberské pikanterie“. Tedy i místní pivovárek a ochutnávku známého medového ucha.

Městečko Štramberk je proslulé nejen produkcí perníkových uší. Pro úzké uličky a kouzlo kopcovitého náměstí je často nazýváno Moravským Betlémem. Pyšnit se může i pravěkou jeskyní Šipka a muzeem malíře Zdeňka Buriana, který proslul zejména zobrazeními prehistorických zvířat a krajiny.

Štramberk bezesporu patří k nejkrásnějším turistickým cílům v podhůří Beskyd. Podle M. Konvičné jsou proto jeho prohlídky také součástí nabídky tzv. Beskydy Card, která návštěvníkům turistických atraktivit v Beskydech a na Valašsku nabízí řadu programů a výhod, včetně zajímavých slev.

Kromě  zmíněného  velikonočního  putování,  které  návštěvníkům  zabere zhruba 1,5 hodiny, mají      ve Štramberku přichystány i dvojnásobně dlouhé toulky městem se 24 zastaveními. Kdo by tedy nestihl velikonoční trasu, může zkusit tu aprílovou 8. dubna nebo pouťovou o měsíc později. Nezávisle na připravovaných termínech mají zájemci možnost domluvit si komentované prohlídky individuálně tak, aby jim vyhovovaly právě pro jejich termín pobytu v Beskydech.

Všechny informace najdou lidé na zbrusu novém webu: www.stramberskepikanterie.cz

Vstupné  na  komentované  prohlídky  pohádkového Štramberku  je  140 Kč, za děti do 12 let se platí  85 Kč. V ceně je zahrnuta návštěva pekárny Štramberských uší i vstup na věž Trúba.

Beskydy Card lze uplatnit 20procentní slevu.