Slavnostní otevření lanovky na Bílé

Slavnostní otevření lanovky na Bílé

Publikováno: Po, 20.11.2023

Nová šestimístná lanovka Zbojník na Bílé v Beskydech bude slavnostně otevřena 16. prosince 2023 a nabídne moderní a pohodlný způsob dopravy na svahy pro lyžaře i turisty. Lanovka nahradí původní čtyřsedačkovou lanovku a zvýší tak kapacitu přepravy návštěvníků ski areálu. Lanovka Zbojník bude měřit 850 metrů a překonává převýšení 240 metrů. Nová šestisedačková lanovka bude vybavena moderními sedačkami, které zaručí vyšší komfort a bezpečnost přepravy. Nová lanová dráha bude kopírovat trasu té nynější, bude s bublinovým krytem pro pasažéry a vyhřívaná. Díky vyšší kapacitě bude moci přepravit více osob za hodinu, což povede k plynulejšímu a rychlejšímu provozu na sjezdovce.

Grand opening nové lanovky bude oslavou nejen pro lyžaře, ale i pro celé rodiny. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program, který zahrnuje závody, testování lyží značky ATOMIC, veřejný trénink obřího slalomu, stánky partnerů areálu a další zábavné aktivity. Speciálně pro tuto příležitost bude nabízen skipas na celý den za výhodnou cenu 200,- Kč. Ski areál Bílá je oblíbeným místem pro zimní sporty a díky nové lanovce Zbojník se očekává, že si návštěvníci budou moci ještě více užívat zdejší sjezdovky a okolní krásnou přírodu Beskyd.

SKI Bílá je největším a nejnavštěvovanějším lyžařským areálem v Beskydech. Lyžaři mají na dvou svazích k dispozici sedm sjezdovek s celkovou délkou 5,4 kilometru.

Ubytovaní hosté v Beskydech získají zdarma Beskydy Valašsko Card a mohou tak využívat všech výhod k návštěvě atraktivit Beskyd a především výhodný skipas BESKYDY 2024, který je pro návštěvníky připraven. Mrkněte zde