Ski areály v Beskydech informovaly o sezóně 2018/2019

Ski areály v Beskydech informovaly o sezóně 2018/2019

Publikováno: Čt, 29.11.2018

Dne 28. 11. 2018 se v Penzionu Pod Kašnou ve Frýdku-Místku sešli zástupci ski areálů a turistických informačních center působící v turistické oblasti Beskydy-Valašsko s cílem vzájemně se informovat o novinkách a aktivitách, které mohou návštěvníkům předat během nastávající zimní turistické sezóny.

Účastníci setkání byli v úvodu seznámeni s Beskydskou magistrálou, se svými prezentacemi vystoupily ski areály z Bílé, Pusteven, Gruně, Golf ski Ostravice a Opálené. Areály pořádají lyžařské závody, netradiční akce pro veřejnost, modernizují se, nabízí komplexní servis pro lyžování i běžkaření nebo v rámci lyžařských škol další atraktivity a interaktivní výukové pomůcky pro dětské lyžaře. Ski Bílá letos spustila i online prodej skipasů. Pro držitele Beskydy Card nabízí nově i slevu 20% na jednodenní skipas ve vybraných dnech, dále 50 % na privátní výuku a 20 % na půjčení lyžařského vybavení. Kromě sjezdového lyžování areály upravují i celou řadu běžeckých tras.

Stěžejní informací mezi zmíněnými novinkami bylo, že tuto sezonu neproběhne lyžování na Pustevnách. Z technických důvodů (nedostatek vody) nelze realizovat umělé zasněžování, žádný z vleků tak nebude v provozu. Ostatní ski areály budou v provozu dle aktuálních sněhových podmínek, jsou připraveni vypomoci si technickým sněhem. Ski Bílá a Opálená začaly zasněžovat již v těchto dnech.   

Dále v rámci setkání poskytly informace turistická informační centra z Beskyd. Jednalo se především o akce související s nadcházejícím adventem.

Účastníci byly také seznámeni se základními informacemi o veletrzích v roce 2019, kterých se Destinační management turistické oblasti Beskydy-Valašsko ve spolupráci s Moravskoslezským krajem účastní.

V závěru byly předány informační materiály.

I na tomto společném setkání se potvrdilo, jak je vzájemná informovanost nezbytná a důležitá pro podporu rozvoje cestovního ruchu v celé turistické oblasti.

Workshop byl realizován za finanční podpory Moravskoslezského kraje.

 

Prezentace jednotlivých ski areálů:

Beskydská magistrála

Areál Bílá

Pustevny, Ski park Gruň

Golf Ski Ostravice