Sjezdovka v Morávce nebude v provozu ani tuto sezonu

Sjezdovka v Morávce nebude v provozu ani tuto sezonu

Publikováno: Út, 10.11.2015

Ski areál Sviňorky v Morávce, o němž si lyžaři mohli loňskou sezonu nechat jenom zdát, nespustí vleky ani tuto zimu. Deníku to včera potvrdil nejen jeden ze zdejších provozovatelů Bohdan Volný, ale i vedení obce.

„Je mi to moc líto, jenže už je stoprocentně jisté, že sjezdovka nebude v provozu dva roky po sobě, protože se stále nepodařilo dořešit majetkoprávní vztahy. Zatím to vypadá tak, že by se potom celý areál převedl do majetku obce. K tomu ještě ale vede dlouhá cesta, kterou nakonec musejí posvětit zastupitelé. Prostě se to nestihne," vysvětlil Bohdan Volný s tím, že by se dvouletá pauza na technickém vybavení podepsat neměla. „O samotný vlek se totiž starám průběžně, protože bez pravidelné údržby by se nějaké komplikace objevit mohly," ubezpečil Bohdan Volný.

Ani starostka Morávky Gabriela Daňková nemá ze současné situace se sjezdovkou radost. „Řeknu to asi tak, že jsou věci, které se moc ovlivnit a posunout dopředu nedají. V samotném lyžařském areálu figuruje více spolumajitelů, čímž se jednání prodlužuje. Z toho pohledu můžu jen potvrdit, že se lyžovat na Sviňorkách ani letošní zimu nebude. Pokud vím, nejbližší areál je na Slavíči. Mám ovšem takový pocit, že ho ale stejně využívají jen uzavřené skupiny," dodala Gabriela Daňková. O svou oblíbenou zimní aktivitu v Morávce by neměli přijít alespoň běžkaři. „Osmnáctikilometrový běžecký okruh Travný by se upravovat měl. Tak tomu ostatně bylo i loni," uzavřel Bohdan Volný, který má ještě i jiné aktivity. „Proto naštěstí bez práce nebudu. Pokud by tomu tak nebylo, nebyla by to sranda, protože mám rodinu," přiznal Volný.

Zdroj: fm.denik.cz