Sezóna na hradě Hukvaldy s novinkami

Publikováno: Ne, 27.03.2022

Areál hradu Hukvaldy bude otevřen ve standardní otevírací době od úterý do neděle od 9:00 do 16:00 hodin. Poslední vstup do areálu je možný půl hodiny před zavírací dobou.
 
Pro všechny příznivce a milovníky kultury je připraven program kulturně společenských akcí, výstav a dalších doplňkových služeb. Slavnostní otevření hradu Hukvaldy se tradičně uskuteční v duchu středových soubojů a rytířského turnaje, a to v sobotu 30. dubna 2022. Připraven je bohatý doprovodný program. Chybět nebudou ukázky šermířských soubojů, divadlo a ukázky řemesel. Hlavní část programu, dobový průvod hradem s velkolepým rytířským turnajem, se uskuteční ve 13:00 hodin. Bude také představen nový projekt Hukvaldy TV.

Jednou z připravovaných novinek letošní sezóny je virtuální průvodce. Pomocí mobilní aplikace, která bude volně ke stažení na wifi pointu u hradní pokladny, získá návštěvník unikátní pohled na hrad Hukvaldy v dobách největšího rozkvětu, tedy období z přelomu konce 17. století a počátku 18. století, které je bezesporu historicky zajímavé také po stavební stránce. Ne náhodou nás virtuální průvodce zavede právě do období největšího stavebního rozvoje hradu. Prostřednictví aplikace návštěvník zjistí, jak celý areál ve své době vypadal. Virtuální průvodce nabídne možnost srovnání nynější podoby hradní zříceniny s 3D vizualizací.

Hrad Hukvaldy patří mezi nejnavštěvovanější místa v turistické oblasti Beskydy. Při placení vstupného můžete využít svou Beskydy Card. Vstupné získáte výhodněji. Akce na hradě zde