Rytíři nebes předvedou leteckou akrobatickou show

Rytíři nebes předvedou leteckou akrobatickou show

Publikováno: Čt, 28.04.2016

V sobotu 7. května 2016 se uskuteční v obci Dobrá oslavy konce druhé světové války. Přestože se jedná o 71. výročí (tedy ne „kulaté“), bylo rozhodnuto, že se oslaví slavnostním a snad i poutavým způsobem. Oslavy budou oficiálně zahájeny pietním aktem u památníku před budovou obecního úřadu v 9 hodin. Spolu s generálním partnerem celé akce – společností JEWA– je připraveno mnoho zajímavých aktivit a ukázek spojených s prací složek Integrovaného záchranného systému ( IZS ) - Policie ČR, Armády ČR, HZS a Záchranné zdravotní služby.

Nejvýznamnější součástí oficiálního programu (od 10 do 17 hodin) bude opakované vystoupení „Rytířů nebes“.

Letecká akrobatická show v provedení bývalých letců-stíhačů letadel Gripen, doprovázená komentářem a speciálními efekty, plná soubojů a napětí, se stane jistě zárukou zvýšené pozornosti občanů nejen obce Dobrá, ale i blízkého okolí.

Akce se bude konat v areálu Sport Relax Clubu v Dobré a v jeho těsné blízkosti. Součástí oslav budou ukázky činnosti Policie ČR, HZS nebo Armády ČR. Návštěvníci se mohou detailně seznámit s vystavenou technikou, již policie, armáda, hasiči i rychlá záchranná služba využívá při své každodenní práci.

Pro děti je připravena Partyzánská stezka odvahy, mládež ocení laserovou i air softovou střelnici. K doprovodnému programu náleží také autogramiáda a fotografování s piloty, projížďky ve vozidle pěchoty (OT) nebo na koních. Zajištěno je bohaté občerstvení po celou dobu konání oslav.

Vzhledem k tomu, že taková akce vyžaduje úpravu (spíše omezení) dopravy, dovolujeme si upozornit, že místní komunikace v úseku od výjezdu z parkoviště u městského hřbitova až k restauraci Kolovna bude od 8 do 18 hodin neprůjezdná (rezidentům bude povolen vjezd i výjezd). Parkování bude možné na části parkoviště před městským hřbitovem, před areálem VÚHŽ (o dalších možnostech budou návštěvníci informováni). Pokladny se budou nacházet v přímých vstupech do areálu, pravděpodobně na třech místech.

Předprodej vstupenek – dospělí 100,- Kč, děti do 15 let v doprovodu dospělé osoby VSTUP ZDARMA – bude zahájen 6. dubna 2016 na OÚ Dobrá – kancelář č. 17, paní Jana Kolářová – 558 412 306, kolarova@dobra.cz a v areálu Sport relax Clubu (více na www.sportrelaxclub.cz).